Close Panel

Login

24Σεπτέμβριος2012

Oρσαλία Παρθένη

Είναι γλυκιά, άμεση και με ξεχωριστό bohemian chic στυλ. Κι όλα αυτά εκτός από απίθανη δημιουργός και επιχειρηματίας! Η παρουσία της γεμίζει το χώρο και η φυσική της ενέργεια ρέει αβίαστα. Η Ορσαλία είναι ολόκληρη αυτό που λέμε Parthenis!

proti

Eδώ και περισσότερα από 15 χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του οίκου Parthenis που ίδρυσε ο πατέρας της. Μετά από τις σπουδές της σε Αμερική και Αγγλία στην Ιστορία της Τέχνης και τη Μουσειακή Ενδυματολογία, η Αθήνα που ξέρει και αγαπά την ξανακέρδισε. H φυσική της ομορφιά, η αμεσότητά της, η δύναμη στο βλέμμα, στο χαμόγελο, στο... κόκκινο κραγιόν που συνήθως φοράει και στην επικοινωνία είναι μερικά από τα χαρίσματά της. Το εξίσου δυνατό και απέριττο στυλ της είναι το απαραίτητο συστατικό που περνάει μέσα από κάθε νέα της δημιουργία. Τα διαχρονικά ρούχα με το ελληνικό ταμπελάκι Parthenis είναι και σήμερα όσο ποτέ αντικείμενα πόθου (και περηφάνειας!), τα νυφικά Parthenis (με την πολύτιμη καθοδήγηση της Ορσαλίας) η επιλογή κάθε "ψαγμένης" νύφης, οι εσάρπες και οι πετσέτες Parthenis τείνουν να αποκτήσουν φήμη αστικού μύθου και συλλεκτική αξία!  Η Ορσαλία φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά! Και μεταξύ δουλειάς, μετακόμισης και  παιδικών σταθμών κατάφερε να μοιραστεί μια ημέρα της και με εμάς! Ξεκινάμε την ξενάγηση στον υπέροχο κόσμο της!

Ο Ορσαλία απαντάει στις ερωτήσεις το beautystories.

1. Ποιο ήταν το 1ο σου καλλυντικό;

Κόκκινο-πορτοκαλί κραγιόν της Mac "So Chaud".

2. Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς που σου έχουν δώσει και ποια συμβουλή θα έδινες εσύ σε μια φίλη σου;

Να μην φοράω κρέμα νυκτός κάθε βράδυ για να αναπνέει το δέρμα και να πίνω πολύ νερό. Συστήνω παντού αντηλιακό και όσο λιγότερο μακιγιάζ, βγαλμένο φρύδι και βαμμένο μαλλί αν γίνεται. Πιστεύω πως η φυσικότητα με την έννοια του απεριποίητου, αφαιρεί χρόνια.

3. Πότε νιώθεις ότι είσαι στα «όμορφά» σου;

Όταν έχω κοιμηθεί καλά και είμαι ξεκούραστη και όταν δεν χρειάζεται να ξοδέψω πολύ χρόνο για να «φτιαχτώ». Μου αρέσει να δείχνω πολύ φυσική.

4. Tι κάνεις για το καθημερινό σου μακιγιάζ;

Sun Screen Face Foundation SPF 30 της Frezyderm, ρουζ, μάσκαρα και ένα κραγιόν με χρώμα.

5. Αν τολμούσες, τι αλλαγή θα έκανες στην εμφάνισή σου;

Έχω κάνει πολλές αλλαγές στο παρελθόν, ιδίως στα μαλλιά μου και έχω καταλήξει στο στυλ που μου ταιριάζει. Μόλις πρόσφατα πάντως τα έβαψα κόκκινα!

6. Έχεις κάποιο αγαπημένο άρωμα που σε χαρακτηρίζει;

Cristalle της Chanel μου αρέσει γιατί έχει κάτι από το παρελθόν. Παλαιότερα φορούσα Chanel 19.

7. Πως φροντίζεις τη σιλουέτα σου;

Δεν τρώω επεξεργασμένες τροφές όσο μπορώ, τρώω πολλά λαχανικά και πίνω αρκετό νερό. Περίπου δύο φορές το χρόνο κάνω διατροφή με υψηλή πρωτεΐνη. Παλιότερα έκανα γιόγκα αλλά με την γέννηση του δεύτερου γιου μου πέρσι έχασα λίγο το ρυθμό μου. Ευελπιστώ να ξαναρχίσω σύντομα.

8. Πως συνηθίζεις να ντύνεσαι στην καθημερινότητά σου;

Με φορέματα γιατί είναι πάντα κομψά και δεν χρειάζονται συνδυασμούς.

9. Ποιο είναι το πιο πολυφορεμένο ρούχο στη γκαρνταρόμπα σου;

Ένα κοντό μαύρο boxy φόρεμα.

10. Τι δεν θα φορούσες ποτέ;

Ποτέ μην πεις ποτέ! Αξίζει να δοκιμάζουμε πράγματα που νομίζουμε ότι δεν μας πάνε.

11. Ποια είναι η μεγαλύτερη αγοραστική "τρέλα" που έχεις κάνει;

Δεν κάνω αγοραστικές τρέλες γιατί γενικά τον ελεύθερό μου χρόνο δεν τον απολαμβάνω στο shopping μια και με παραπέμπει στη δουλειά μου. Βέβαια τα όμορφα παπούτσια με παρασύρουν πάντα, αρκεί να υπάρχει χώρος αποθήκευσης.

12. Τι απολαμβάνεις περισσότερο στη ζωή;

Το φαγητό, τον ύπνο, τον έρωτα... Ότι μας κάνει να περνάμε καλά και όχι τα υλικά αγαθά.

13. Πως θα ήταν μια ιδανική ημέρα

Με τα παιδιά μου και τον άντρα μου στην παραλία χωρίς πρόγραμμα.

14. Πρότεινέ μας κάτι αγαπημένο σου:

Το Life, η αυτοβιογραφία του Keith Richards σε audiobook με αφήγηση του Johnny Depp, το The Marriage Plot, το νέο βιβλίο του Jeffrey Eugenides που εκτυλίσσεται στο Brown, το πανεπιστήμιο που φοίτησα, επίσης η τριλογία Millenium του Stieg Larsson μου άρεσε και ως βιβλία αλλά και ως ταινίες όπως και η Ερωτική επιθυμία (In the mood for love) του Γουόνγκ Καρ-Βάι. Όλα τα μονοπάτια στο λόφο του Φιλοπάππου, το Ιταλικό παγωτό στην Μητρόπολη των Χανίων και ο νομός Χανίων γενικότερα, το ηλιοβασίλεμα στην Μικρή Βενετία στη Μύκονο, ο Mark Rothko και το νέο άλμπουμ Locked Down του Dr. John σε παραγωγή των Black Keys.

15. Έχεις κάποια συλλογή;

Μικρή είχα απ΄όλα. Τώρα πια μου έχουν μείνει τα Vintage γυαλιά ηλίου, συλλογή που ξεκίνησε η μητέρα μου και εγώ εμπλούτισα και με σύγχρονα γυαλιά.

Και μερικά "κλικ" από τον όμορφο κόσμο της Ορσαλίας!

kolaz1

Στο μπάνιο επικρατεί ένα... fusion από τα καλλυντικά των αγοριών και τα δικά της! Τα αγαπημένα της Kiehl's, τα κατακόκκινα κραγιόν της, το άρωμα Cristalle της Chanel,  η σειρά Hair Force της Frezyderm για δύναμη στα μαλλιά και η θρυλική πετσέτα Parthenis είναι πάντα σε ετοιμότητα για καθημερινή χρήση. 

kolaz2

Η δαντέλα επικρατεί στη νέα συλλογή της Ορσαλίας για φέτος το Χειμώνα: οι αγαπημένες γραμμές Parthenis με ένα δημιουργικό twist. Δείτε τις εδώ. Η μπιζουτιέρα με τα vintage κοσμήματα, όλα με συναισθηματική αξία και αρκετά με την υπογραφή του Μinas, ρετρό γυαλιά από τη συλλογή της, πρωτότυπα τσαντάκια, δώρα του άντρα της, όπως και τα αγαπημένα της παπούτσια. Οι κόκκινες McQueen γόβες συμπλήρωσαν το νυφικό της look, ενώ οι δημιουργίες των Dolce & Gabbana και κυρίως της Miu Miu είναι από τις πιο αγαπημένες της. 

kolaz3

Δείγμα από το τεράστιο αρχείο της: Το Vanity Fair είναι το μοναδικό περιοδικό που διαβάζει σταθερά κάθε μήνα εδώ και πολλά χρόνια. Η Ορσαλία ασχολείται πολύ με την κουζίνα και την μαγειρική, τη σωστή διατροφή και αγαπάει τα ελληνικά βότανα αλλά και τα καλά ποτά! Τα Χανιά είναι από τα πιο αγαπημένα της μέρη στον κόσμο, ενώ οι εγκυμοσύνες της και οι δυο της γιοί έχουν κάνει... κατάληψη στην ζωή της, την καρδιά της και την καθημερινότητά της τα τελευταία χρόνια.  

Κι εδώ μπορείτε να επιλέξετε να δείτε πολλά video από τις δημιουργίες αλλά και τις εμφανίσεις της Ορασαλίας Παρθένη.

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση