Close Panel

Login

 

             

Let's Meet

Απρ262013

Tί Είπαν οι Φίλες μου!

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

Να σας συστήσω τις φίλες μου! Δοκίμασαν και οι τρεις στα μαλλιά τους όλα τα προϊόντα της σειράς Phytokératine της  Phyto και φαίνεται! Αν και οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους,  αυτά που έχουν να μας πουν είναι εξίσου όμορφα και ενδιαφέροντα!

 

e1


Έφη Παπαδοπούλου - Η οργανωμένη!

 

Σαμπουάν

"Ένιωσα τα μαλλιά μου χαρούμενα, λαμπερά και κυρίως ανάλαφρα – το καλύτερο αντίδοτο δηλαδή για τη «βαριά» καθημερινότητά μου!"

 

Conditioner

"Μια πολύ μικρή ποσότητα ήταν αρκετή για να ξεμπλέξει χωρίς κόπο και αναμονή τα «πεισματάρικα» μαλλιά μου. Μια υπέροχη αίσθηση απαλότητας"!

 

Serum

"Ελαφρύ, καθόλου λιπαρό, με ένα διακριτικό άρωμα ανοιξιάτικης φρεσκάδας που, εκτός από την εμφάνιση των μαλλιών μου, μου έφτιαξε τη διάθεση. Αποτέλεσμα; Hello λείες άκρες, bye – bye φριζάρισμα"!


Spray

"Στην αρχή ήμουν επιφυλακτική ότι η λίγο παχύρρευστη υφή του μπορεί να «βαρύνει» τα μαλλιά μου. Κι όμως, είναι τόσο απαλό που δεν ένιωσα την παραμικρή αίσθηση επιβάρυνσης... Μετά τη «μάχη» του στεγνώματος τα ένιωθα αναζωογονημένα, ξεκούραστα και γεμάτα".

 

 markolaz


Marilyn Albutt - η jet setter!


"Λούστηκα και την ίδια ημέρα πήγα στον κομμωτή μου να κουρευτώ. Κι εκείνος κατάλαβε αμέσως ότι κάτι διαφορετικό είχα κάνει. Τα μαλλιά μου ήταν όπως είπε, πολύ καθαρά, χωρίς υπολείμματα και πολύ ζωντανά". 

 

"Κάνω συχνά brushing στα μαλλιά μου και αυτό το Thermo -active Spray κάνει τη δουλειά πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Τα μαλλιά ισιώνουν καλύτερα, γρηγορότερα και το ίσιωμα κρατάει πιο πολύ". 

 

"Δεν ήξερα ότι υπάρχει σέρουμ για τις άκρες χωρίς σιλικόνες! Επιτέλους! Μου αρέσει πολύ, σα να βάζω ενυδατική κρέμα στα μαλλιά μου κάθε μέρα. Και δεν τα κάνει καθόλου βαριά!" 

 

 

kolaza

 

Αντιγόνη Μανουσάκη - η πρακτική

 

"Το μπουκάλι του σαμπουάν είναι εκπληκτικό και χρειάστηκα τη μισή ποσότητα για να λούσω τα μαλλιά μου από οποιαδήποτε άλλο σαμπουάν έχω δοκιμάσει".

 

"Μου αρέσει πολύ που το σέρουμ είναι σε μορφή κρέμας κι όχι λαδιού. Έτσι τα μαλλιά μου (αλλά και τα χέρια μου μετά!) δεν λαδώνουν καθόλου στις άκρες". 

 

"Μετά από όλη αυτή τη ζέστη και την υγρασία των τελευτείων δύο ημερών, νιώθω τα μαλλιά μου σα να τα έλουσα τώρα. Μυρίζουν ακόμη υπέροχα και διατηρείται τέλεια το ίσιωμα τους. Νομίζω πως η κερατίνη δουλεύει πολύ καλά στα μαλλιά μου". 

 

 

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ! 

 

Απολαύστε τη ζωή και την κάθε σας μέρα με ακόμη πιο όμορφα μαλλιά! 

 

 

 

 

   
Φεβ062013

Σύλβια Κλιμάκη

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

H τηλεόραση την αγαπά όσο κι εμείς! Η Σύλβια αποδεικνύει κάθε φορά... "Στην Πράξη" πως η σκληρή δουλειά, η γνώση και το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους φέρνει όμορφα αποτελέσματα. Όμορφα όσο και το χαμόγελό της! 

 

 sylvia

 

Έχει χαρακτήρα και άποψη. Μια οικεία αμεσότητα και ένα φυσικό όσο και εντυπωσιακό τρόπο επικοινωνίας. Λέτε να "φταίνε" οι σπουδές στο Harvard όπου η Σύλβια σπούδασε - κρατηθείτε- Chinese Studies & Business; Ή μήπως το πέρασμά της από το CNN; Την "γνώρισα" μέσα από την εκπομπή της  "Στην Πράξη" αλλά και από το πρωινό (ποοολύ πρωινό) δελτίο ειδήσεων του Σκάι και ναι, η Σύλβια είναι και από κοντά μια όμορφη, γοητευτική με αυτοπεποίθηση νέα γυναίκα. Με  ένα πολύ εκφραστικό, δυνατό πρόσωπο, με πολλούς να βάζουν πρώτη στη λίστα τη χροιά της φωνής της. Ή μήπως τα πανέμορφα χέρια της; Η Σύλβια δουλεύει σκληρά, αγαπάει πολύ, ταξιδεύει συχνά, κολυμπάει, ακούει μουσική, παίζει τάβλι, διαβάζει (ναι, ακόμη και στα Κινεζικά!) ζει μια πολύ γεμάτη, ενδιαφέρουσα αλλά και απαιτητική ζωή. Μέσα στην οποία βρήκε χρόνο να μοιραστεί  μαζί μας μερικές beauty & fashion λεπτομέρειες της καθημερινότητάς της. Εnjoy!

 

Η  Σύλβια απαντάει στις ερωτήσεις του Beautystories:

 

1. Ποιο ήταν το 1ο σου καλλυντικό;

Ένα παιδικό γαλάκτωμα για το πρόσωπο της Johnson & Johnson.

 

2. Ποιό είναι το αγαπημένo σου καλλυντικό που χρησιμοποιείς καθημερινά;

Bάζω από μικρή κρέμα σώματος λόγω πισίνας. Με κυνηγούσε πάντοτε η μανούλα μου για να βάζω και μου έχει μείνει η συνήθεια, όπως και η κρέμα χεριών.

 

3. Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς που σου έχουν δώσει;

Να μην βάφομαι πολύ, να μη βάφω τα μαλλιά μου, να φοράω κρέμα και να καθαρίζω το πρόσωπό μου πριν κοιμηθώ.

 

4. Πότε νιώθεις ότι είσαι στα «όμορφά» σου;

Το πρωί όταν ξυπνάω.

 

5. Tι κάνεις για το καθημερινό σου μακιγιάζ;

Παρακαλάω την μακιγιέζ μου στον Σκάι, την Ειρήνη Σπήλιου να μην με βάψει πολύ γιατί δεν το αντέχω! Όταν βάφομαι μόνη μου χρησιμοποιώ ένα μπρονζέ ρουζ και μάσκαρα.

 

6. Αν τολμούσες, τι αλλαγή θα έκανες στην εμφάνισή σου;

Με αγχώνουν τα κιλά μου. Χάνω – παίρνω συχνά και θα ήθελα να σταθεροποιήσω το βάρος μου. Επίσης, θα ήθελα να βρω τρόπο να μακραίνουν τα μαλλιά μου πιο γρήγορα!

 

7. Έχεις κάποιο αγαπημένο άρωμα  που σε χαρακτηρίζει;

Μου το πρωτοπήρε ο μπαμπάς μου και το φοράω από τα 12: το Pleasures της Estee Lauder.

 

8. Πως φροντίζεις τη σιλουέτα σου;

Σιχαίνομαι τα γυμναστήρια και λατρεύω το κολύμπι και ό,τι έχει να κάνει με θάλασσα. Παλιά έκανα πρωταθλητισμό σε κολύμβηση και πόλο και γενικά κατά περιόδους αθλούμαι, κυρίως με κολύμπι και γιόγκα, ενώ γενικά τρέφομαι σωστά.

 

9. Πως συνηθίζεις να ντύνεσαι στην καθημερινότητά σου;

Όταν βγαίνω μου αρέσει να ντύνομαι καλά, με ψηλά τακούνια κλπ. Στην καθημερινότητά μου και στη δουλειά μου όμως ντύνομαι πολύ απλά, στον Σκάι πηγαίνω με αθλητικά, με τζιν, με φόρμες και άβαφη. Γενικά δεν μου αρέσει το "στημένο" και δεν ασχολούμαι πολύ με το ντύσιμο και τα ρούχα.

 

10. Ποιο είναι το πιο πολυφορεμένο ρούχο στη γκαρνταρόμπα σου;

Βαριέμαι εύκολα τα ρούχα και γι' αυτό δεν φοράω πολύ ακριβά ρούχα. Αυτό που έχω όμως ευχαριστηθεί πολύ είναι ένα γαλάζιο μαγιώ σε pin up '50ς στυλ με φρου-φρου!

 

11. Τι δεν θα φορούσες ποτέ;

Δεν θα κρατούσα τσάντα Louis Vuitton!

 

12. Ποια είναι η καλύτερη αγορά που έχεις κάνει;

Aγόρασα μια πολύ καλή vintage τσάντα στο Campton στον Λονδίνο με 25 λίρες.

 

13. Τι απολαμβάνεις περισσότερο στη ζωή;

Τη θάλασσα, τον καφέ, να είμαι μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάω.

 

14. Πως θα ήταν μια ιδανική ημέρα;

Δεν υπάρχει ιδανική μέρα. Όλοι ζούμε με τα άγχη, τα προβλήματα και το καθημερινό μας τρέξιμο. Αν ζούσα την ιδανική μέρα μετά θα ήθελα κάτι άλλο. Αυτά που ήδη έχουμε είναι ή θα έπρεπε να είναι τα ιδανικά για τον καθένα.

 

15. Έχεις κάποιο αγαπημένο μότο;

«Δεν αντέχω άλλο!» Για τις φορές που κουράζομαι και πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό!

 

 

Kαι μερικά φωτογραφικά  "κλικ" από τον κόσμο της Σύλβιας!

 

kolaz1

 

Η Σύλβια αγαπάει τα καλλυντικά και προσπαθεί να δοκιμάζει προϊόντα από ελληνικές εταιρίες. Κρέμες προσώπου Fresh Line και Εlizabeth Arden, Bούτυρο Κακάο για τα χείλη από την Apivita κι ένα λαδάκι για τα πετσάκια γύρω από τα νύχια. Το αγαπημένο της άρωμα Pleasures της Εstee Lauder και τα γυαλάκια για το κολυμβητήριο, το αγαπημένο της lap top και το μουσικό cd με τραγούδια του Ξυλούρη που ακούει συνέχεια στο αυτοκίνητο. Μια από τις βραδυνές της γόβες και η καθημερινή της τσάντα Longchamp που χωράει τα πάντα.  

 

 

kolaz2


Το αγαπημένο της Nike Sneaker που έχει από τα φοιτητικά της χρόνια, ένα από τα πολλά κιμονό της συλλογής της και τα αγαπημένα της βιβλία: Συγκριτική φιλοσοφία Σωκράτη - Κονφούκιου στα... κινεζικά, ποιήματα του Καβάφη και το Καλημέρα Θλίψη της Φρανσουάζ Σαγκάν στα γαλλικά. Κόσμημα του Λαλαούνη, βραχιόλια που τα αγαπά πολύ και η ζώνη που λατρεύει, κι αυτή από τα φοιτητικά της χρόνια. 



Και μέχρι να έρθει η Κυριακή στις 12.30 για να δούμε τη Σύλβια στον Σκάι, μπορούμε να δούμε αυτό! 


 

 

   
Δεκ312012

Eλένη Ψυχούλη

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
  

Μια ματιά στον θαυμαστό, πολύχρωμο, δημιουργικό και μυρωδάτο κόσμο της. 


proti

 

Δέστε τις ζώνες σας και ξεκινάμε! Η Ελένη Ψυχούλη είναι αφοπλιστικά δημιουργική, καίρια, αποτελεσματική, οργανωμένη και συγχρόνως εντυπωσιακά cool, χαλαρή και ήρεμη. Minimal και   fusion την ίδια στιγμή. Ντύνεται συνήθως με μαύρα και ζει πολύχρωμα. Την παρακολουθώ χρόνια, την γνώρισα επιτέλους πρόσφατα.  Γράφει, μαγευρεύει, διακοσμεί και τούμπαλιν. Και όχι μόνο. Για 16 χρόνια έκανε τις δημόσιες σχέσεις του γλύπτη Τάκη σε Αθήνα και Παρίσι. Μετά από ένα σύντομο διάστημα στον τομέα της μετάφρασης, άνοιξε το θρυλικό μπαρ Bee στου Ψυρρή. Οι νύχτες εκείνης της εποχής την έφεραν σε επαφή με τις ημέρες της δημοσιογραφίας στην οποία μεταπήδησε χωρίς να το καταλάβει. Δουλεύει για την τηλεόραση χωρίς να βλέπει τηλεόραση, είναι η καθημερινή μας Chef  στον Αέρα του Σκάι, είναι oρεξάτη αλλά λιτοδίαιτη, τελειώνει το νέο της βιβλίο και δημιουργεί ασταμάτητα για το νέο της project: τα είδη προικός ή αλλιώς τα idi proikos που βρίσκονται στο art shop του Μεγάρου Μουσικής, στο TR2 στο Κολωνάκι και στην M Art Manolioudakis. Θέλετε κι άλλα; Έχουμε!

 

Η Ελένη Ψυχούλη απαντάει στις ερωτήσεις του Βeautystories.

 

1. Ποιο ήταν το 1ο σου καλλυντικό;

Ένα κόκκινο κραγιόν. Το ίδιο που φοράω και σήμερα.

 

2. Ποιό είναι το καλλυντικό που χρησιμοποιείς καθημερινά;

Η Volume Exress Maybelline μάσκαρα και το Russian Red κραγιόν μου της Mac.


3. Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς που σου έχουν δώσει και ποια συμβουλή θα έδινες εσύ σε μια φίλη σου;

Το καλό, τρελά ερωτευμένο, σεξ και το πολύ γέλιο στρώνουν την πιο λεία επιδερμίδα.


4. Ποια γυναίκα –άντρα θεωρείς πραγματικά όμορφη – ο;

Όμορφος άντρας είναι ο Ίγκυ Ποπ. Γυναίκα, η Ιnes de la Fressange.


5. Πότε νιώθεις ότι είσαι στα «όμορφά» σου;

Όταν είμαι ευτυχισμένη. Γι'αυτό φροντίζω να είμαι πάντα.


6. Tι κάνεις για το καθημερινό σου μακιγιάζ;

Μάσκαρα-κραγιόν-άρωμα είναι το απόλυτο moto μου. Όλα τα υπόλοιπα δεν ξέρω καν να τα χειριστώ.


7. Αν τολμούσες, τι αλλαγή θα έκανες στην εμφάνισή σου;

Μου πήρε 40 χρόνια να βρω το στυλ μου. Τώρα που το βρήκα δεν το αφήνω με τίποτα.

 

8. Έχεις κάποιο αγαπημένο άρωμα;

Το άρωμα είναι για μένα θρησκεία. Αυτό που ενορχηστρώνει τη διάθεση της κάθε μέρας. Φοράω πάντα λάδια που φέρνω από την Ανατολή-τα καλύτερα τα βρίσκω στο Ντουμπάι-μασκ, πατσουλί, κέδρος, λιβάνι. Τα πρωινά με ζεστό καιρό βρίσκω την εναλλακτική τους στο Musk της Κielh's.


9. Πως τα πας με το χρόνο που... περνά;

Tσακωνόμαστε ενίοτε, άλλοτε τα βρίσκουμε. Μετά τα 40 το θέμα είναι να συμφιλιωθείς με την ιδέα πως ο καθρέφτης σου άλλοτε θα σε δείχνει τέρας και άλλοτε συμπαθητική. Σπανίως, κουκλάρα. Κι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.


 

10. Πως φροντίζεις τη σιλουέτα σου;

Η γυμναστική είναι για μένα απαραίτητη όσο η αναπνοή μου. Τα τελευταία 20 χρόνια απόλυτη θεότητά μου είναι η δασκάλα μου Μάγδα Γεροσίδερη της Χοροκίνησης και το μαγικό της σύστημα, ένα μείγμα από μπαλέτο-γιόγκα-πιλάτες και μοντέρνο χορό. Ένα γυμνασμένο σώμα, αντίθετα με το πρόσωπο, γίνεται καλύτερο με το πέρασμα του χρόνου. Με το φαγητό, πάλι, η σχέση μας χαρακτηρίζεται από τεράστια επιφυλακτικότητα. Το λατρεύω, κάνω τις υπερβολές μου αλλά μπορώ να ζήσω και σε συνθήκες απόλυτης ασκητικότητας. Έχω την τύχη να σιχαίνομαι τα γλυκά, τα σνακς και τα αναψυκτικά. Αντίθετα συγκλονίζομαι με ένα παξιμάδι, ένα βραστό αβγό ή ένα απλό μαρούλι.


 

15

Η Ελένη στην...κουζίνα του σπιτιού της! Αυτό είναι το εξώφυλλο του πρώτου της βιβλίου, ενώ το δεύτερο με τα μαγειρέματά της στο χωριό είναι σχεδόν έτοιμο!

 

11. Πως θα περιέγραφες το στυλ σου με 3 λέξεις;

Κόκκινο-μαύρο-προσωπικό.


12. Πως συνηθίζεις να ντύνεσαι στην καθημερινότητά σου.

Ως άγαρμπος Κριός, προτιμώ τα κολάν, τις μπότες, τα t-shirts κι ένα μεσάτο μαύρο σακάκι, «στολή» που αφήνει ελεύθερες τις κινήσεις και δεν εμποδίζει τους γρήγορους ρυθμούς μου.

 

13. Τι δεν θα φορούσες ποτέ;

Το μπεζ χρώμα. Ή αλλιώς «το εκρού του νεκρού».


14. Ποια είναι η μεγαλύτερη αγοραστική «τρέλλα» που έχεις κάνει;

Παλιότερα έκανα τρέλες, που με τον καιρό αποδείχτηκαν σοφές. Ένα Γκοτιέ ή ένα Gucci σακάκι, ένα Plein Sud πουλόβερ ή ένα Alaia κορμάκι για τα οποία κάποτε ξόδεψα αλόγιστα έναν ολόκληρο μισθό, «παίζουν» ακόμη στην καθημετινότητά μου από τη δεκαετία του '80.

 

15. Τι απολαμβάνεις περισσότερο στη ζωή;

Τα βράδια μου. Κάθε μέρα μου, όσο δύσκολη κι αν είναι, κλείνει πάντα με αγαπημένους φίλους, λίγο αλκοόλ κι ένα ωραίο δείπνο.


16. Πως θα ήταν μια ιδανική ημέρα;

Με τις βαλίτσες έτοιμες για το επόμενο ταξίδι. Τα ταξίδια είναι η απαντοχή, η μανία και η απόλυτη λατρεία μου. Οπουδήποτε στην Ανατολή.

 

17. Ποιες είναι οι ιδανικότερες διακοπές;

Στο εξοχικό μου στο Νότιο Πήλιο. Η απλή ζωή σ'ένα μικρό χωριό, με το μποστάνι του αδελφού μου και τις μέρες που κυλάνε πάνω στην άμμο μέχρι να πέσει η νύχτα για να'ρθουν τα μαγειρέματα με τους φίλους στο σπίτι.

 

18. Έχεις κάποια συλλογή;

Μαζεύω μετά μανίας ο,τιδήποτε κιτς, κάθε εποχής. Από τσολιαδάκια της Ακρόπολης μέχρι Παναγίτσες της Γουαδελούπης κι από κινέζικους αναπτήρες μέχρι αγαλματάκια της πριγκίπισσας Νταϊάννας.


19. Έχεις κάποιο αγαπημένο μότο;

"Όλα θα πάνε καλά". Και συνήθως, πηγαίνουν.


20. Πότε ήταν η τελευταία φορά που γέλασες πολύ;

Κάθε μέρα γελάω πολύ, αρκεί να μην κάνω το λάθος κι ανοίξω την τηλεόραση.

 

Και μερικά "κλικ" από τον πολύχρωμο κόσμο της Ελένης Ψυχούλη! 

 

kolasss


Οι γόβες με τις υπέροχες φούξια σόλες αγοράστηκαν στην πόλη  Bitola των Σκοπίων προς 5 Ευρώ! Τα χρυσά παπούτσια είναι από την πρώτη επίδειξη του Jean Paul Gaultier στα early '80's στο Παρίσι, δώρο του σχεδιαστή προς την Ελένη που εκείνη την εποχή έκαναν παρέα. Τα παπούτσια είναι φωτογραφημένα μπροστά στον "Ναό του Σπιτιού", έργο του σεφ και καλού φίλου Βασίλη Καλλίδη. Η εικόνα του Ιησού αγοράστηκε στο Dubai και η Ελένη έβαλε την δημιουργική της πινελιά στην κορνίζα. Το μαύρο μαντώ είναι αγαπημένο κομμάτι της γιαγιάς της, ενώ στο κομοδίνο της πρωταγωνιστεί το τυρκουάζ ξυπνητήρι από το Ντουμπάι. 

 

kolaz

Τα λάδια,  τα αρώματα, η μάσκαρα και το κόκκινο κραγιόν είναι μέρος του καθημερινού, λιτού προγράμματος ομορφιάς της! Όπως η πούδρα και το ανθόνερο από την Ασία, όλα φωτογραφημένα επάνω στα υφάσματα από τα idi proikos της Ελένης. Το πλεχτό λουλούδι - τσόκερ είναι έργο της φίλης της Κaterina Orozco. Oι μαντόνες είναι άλλη μια αδυναμία της Ελένης που συλλέγει από όλα τα μέρη του κόσμου (εδώ τα μενταγιόν είναι φωτογραφημένα επάνω στα "πειραγμένα" σεμεδάκια της!), ενώ φτιάχνει και μόνη της κοσμήματα που τα φοράει η ίδια.