Βασιλεία Παρασκευά
Τα κοσμήματά της είναι αντικείμενα του πόθου. Μια αυτοδίδακτη designer που έχει το χάρισμα, το στυλ και την έμπνευση να μεταμορφώνει σε τέχνη ό,τι αγγίζει. Στη Βασιλεία, που τη γνωρίζουμε χρόνια με την υπογραφή της ως Vassilia, δεν αρέσουν τα «βιογραφικά». Κυρίως γιατί ξεκινούν με το παρελθόν ενώ τα δυνατά της σημεία είναι το Τώρα και το Μέλλον. Βαριέται να ασχολείται με το τι και πως έγινε και προτιμάει να ζει την κάθε στιγμή της. Ειδικά αυτόν τον καιρό, σε πείσμα των καταστάσεων που βιώνουμε ως χώρα, θα αφήσει την μελαγχολία, προς την οποία έχει ...φυσικές τάσεις (όπως κάθε σύγχρονος δυτικός άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του) για όταν έρθει η πλήρης συντέλεια του κόσμου! Το «τώρα» λοιπόν τη βρίσκει επαγγελματικά στο fashioncrack.gr, ένα e-shop που δημιούργησαν με τη Θάλεια Καζάζογλου με ιδιαίτερα κοσμήματα καλλιτεχνών και δικά της. Δίνει όλη της την ενέργεια σε αυτό ενώ παράλληλα εξοικειώνεται και με την τεχνολογία με την οποία είχε πάντα ένα... θέμα! Και για την ιστορία του βιογραφικού της, γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και η προσωπική της ζωή παραμένει προσωπική. Η δικηγορία μπορεί να την έχασε, αλλά ο χώρος του design και του κοσμήματος της επιφύλαξε μια λαμπρή καριέρα! Τη γνώρισα πρίν από 13 χρόνια σχεδόν χρόνια όταν δημιουργούσε από εσωτερική παρόρμηση τις πρώτες τις τσάντες, κλεισμένη για ώρες σε ένα δωμάτιο του σπιτιού της. Σήμερα, το show room και εργαστήριό της στο Κολωνάκι, είναι ένα από τα πιο εμπνευσμένα, καλόγουστα και γεμάτα με θετική ενέργεια meeting points της πόλης.
H Bασιλεία απαντάει στις ερωτήσεις του beautystories. 1. Ποιο ήταν το 1ο σου καλλυντικό; Το κραγιόν Colourings του The Body Shop στη θρυλική πράσινη συσκευασία του. 2. Ποιό είναι το αγαπημένο σου καλλυντικό που χρησιμοποιείς καθημερινά; Το Shea Body Butter από το The Body Shop. 3. Ποια συμβουλή ομορφιάς θα έδινες σε μια φίλη σου; Να χαμογελάει...ειλικρινά. 4. Πότε νιώθεις ότι είσαι στα «όμορφά» σου? Είναι συνηθισμένο και χιλιοειπωμένο αλλά τόσο αληθινό: όταν είμαι καλά, πολύ καλά. Ό,τι εσωτερικό αυτομάτως εξωτερικεύεται και αντανακλάται στο πρόσωπό μου. 5. Tι κάνεις για το καθημερινό σου μακιγιάζ; Κόκκινο κραγιόν. Χρειάζεται κάτι περισσότερο; 6. Αν τολμούσες, τι αλλαγή θα έκανες στην εμφάνισή σου? Θα έκοβα κοντά τα μαλλιά μου. 7. Έχεις κάποιο αγαπημένο άρωμα; Δεν φοράω αρώματα. Προτιμάω να φοράω κρέμα σώματος που να έχει άρωμα. 8. Πως φροντίζεις τη σιλουέτα σου; Πηγαίνω στο ΟΑΚΑ για τρέξιμο και γυμναστική όσο πιο συχνά μπορώ μέσα στην εβδομάδα και προπονούμαι με τον Σπήλιο Ζαχαρόπουλο, παλιό αθλητή, super άνθρωπο που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του καθενός μας μέσα στο γκρουπ. Δίαιτα δεν κάνω ποτέ γιατί είμαι ...αντιδραστική. Εάν πω σε κάτι «όχι» μετά θα φάω οκταπλάσιες ποσότητες! 9. Πως συνηθίζεις να ντύνεσαι στην καθημερινότητά σου; Μου αρέσουν ρούχα που λειτουργούν ως φόντο στα κοσμήματά μου. Μinimal, μονόχρωμα, λατρεύω τα φορέματα και τους δίνω σαφώς προβάδισμα σε σχέση με τα παντελόνια. 10. Ποιο είναι το πιο πολυφορεμένο ρούχο στη γκαρνταρόμπα σου; Τα φορέματά μου! 11. Τι δεν θα φορούσες ποτέ; Τρελλό, καυτό μίνι! 12. Ποια είναι η μεγαλύτερη αγοραστική σου «τρέλλα»; Το ολοκαίνουργιο Mac κομπιούτερ μου! Όλοι μου έλεγαν ότι αυτό πρέπει να πάρω, αλλά τώρα παλεύω μόνη μου να το μάθω! 13. Τι απολαμβάνεις περισσότερο στη ζωή; Χαλαρωτικές στιγμές με τις φίλες μου, με άφθονες δόσεις γέλιου. Το πόσο απολαμβάνω να γελάω ...δεν φαντάζεσαι, αλλά μάλλον επειδή με ξέρεις...φαντάζεσαι! 14. Πως θα ήταν μια ιδανική ημέρα; Χωρίς σκέψεις... Και κυρίως δίπλα στη θάλασσα. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για εμένα από το απέραντο της θάλασσας. Ειδικά το σούρουπο, στη δύση του ήλιου, η καλύτερη στιγμή της ημέρας. Όλα ήρεμα, γαλήνια, όπως δηλαδή δεν είμαι εγώ! 15. Έχεις κάποιο αγαπημένο μότο; «Όλα θα πάνε καλά». ;) Ο δημιουργικός κόσμος της Βασιλείας, γεμάτος από χρώμα, υλικά και άποψη!
Το show room - εργαστήριο της Βασιλείας είναι ο υπέροχος, χρωματιστός κόσμος της. Κοσμήματα, κούκλες, υλικά, κορδέλες και η retro ραπτομηχανή Singer. Παπούτσια L' Autre Chose από το πρωτοποριακό μαγαζί της Ελένης Καρανάνου "G List", όπου βρίσκοναι και δημιουργίες της Βασιλείας. Η νέα ασχολία της, το e- shop Fashioncrack.gr με κοσμήματα καλλιτεχνών αλλά και δικά της. Η Βασιλεία είναι επιλεκτική και ολιγαρκής με τα καλλυντικά της. Χρησιμοποιεί προϊόντα από το αγαπημένο της The Body Shop, στο πρόσωπο φοράει κυρίως Αpivita, ενώ το κόκκινο κραγιόν, συνήθως με την υπογραφή του Dior, είναι το δικό της beauty statement. Πιστεύει στις αρχές του συστήματος φροντίδας Aura Soma και προμηθεύεται τα προϊόντα, όπως αυτό το καθαριστικό σπρέι χώρου, από τη φίλη της - γκουρού της Aura Soma, Άννα Γιώτη. Τα διακοσμημένα αρωματικά κεριά είναι μια ακόμη δημιουργία της Βασιλείας. Ο ιδιαίτερος πίνακας είναι από ανακυκλωμένα μεταλλικά κουτιά, έργο της Λευκής Χριστίδου.
Tα φορέματα είναι η αδυναμία της Βασιλείας. Σε γκρι σοκολά απόχρωση, αγορασμένα από το κατάστημα G List της Carla G και από την Ύδρα, από το κατάστημα Speek Out. H Bασιλεία λατρεύει το τσάι και το απολαμβάνει σε αυτό το "καλλίγραμμο" σερβίτσιο από την Κωνσταντινούπολη. Τα γυαλιά της, χαρακτηριστικό σχέδιο του αρχιτέκτονα Le Corbusier παρέα με ένα βιβλίο- σταθμό για εκείνη: "Μαγεμένη Ψυχή" σε μετάφραση Νικηφόρου Βρεττάκου. Κι ένα διαφορετικό δείγμα design της Bασιλείας: η καρέκλα είναι ντυμένη από κομμάτια πλαστικοποιημένου υφάσματος. Επάνω της, η χειροποίητη συσκευασία - φάκελλος του Fashionckrack.gr, αποτέλεσμα συνεργασίας με το Get Paper Industry στο Νεπάλ που εξασφαλίζει εργασία στις γυναίκες της περιοχής. Το πρώτο τσαντάκι που έφτιαξε η Βασιλεία για τον εαυτό της, ως ασκούμενη δικηγόρος ακόμη, απάντηση στις άκομψες μεν, πρακτικές δε, σπορ "μπανάνες" μέσης. Οι αγαπημένες της λευκές μπαλαρίνες Rodolphe Menudier από το Preview, το μαγαζί με τα ιδιαίτερα παπούτσια και τσάντες.
|
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.