Close Panel

Login

 

             

17Απρίλιος2013

H Σπείρα των Κοσμημάτων!

Από τον/τη Λάζαρο Τζοβάρα
     

Όμορφα κοσμήματα σε όμορφες τιμές που θα μεταμορφώσουν το στυλ σας; Η Σπείρα έχει αυτό που ψάχνετε!


 1

 

Σε μία εποχή που ψάχνουμε μονίμως εναλλακτικούς τρόπους να ανανεώνουμε τα ντυσίματα μας μέσω των αξεσουάρ για να συμπορευόμαστε με τις εκάστοτε τάσεις, η λύση έρχεται από τα μικρά μαγαζάκια του κέντρου της Αθήνας, που μας εφοδιάζουν με πρωτότυπες και οικονομικές ιδέες.

 

 2

 

Μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για την επαφή μας με μαγαζιά που δίνουν μια τελείως διαφορετική υπόσταση στην άποψη μας για τα χειροποίητα κοσμήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Σπείρα, στην οδό Ηφαίστου, στο Μοναστηράκι. Εκεί που όλοι οι πολιτισμοί συναντιούνται και οι διαφορετικές κουλτούρες μπλέκονται σχεδόν φυσιολογικά μεταξύ τους, παρακολουθήσαμε επί το έργον τους ιδιοκτήτες αυτού του μικρού μαγαζιού καθώς οι ίδιοι δημιουργούν πολλά από τα κοσμήματα του Σπείρα.

 

 

3

 

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα μπαίνοντας είναι η εξέχουσα θέση που έχουν στο μαγαζί τα κολιέ. Χρυσές και ασημένιες αλυσίδες ή και μικρά πλεκτά κολιέ μπορούν να στολίσουν το πουκάμισο ή το απλό πρωινό μπλουζάκι. Πολλοί είναι και οι πρωτότυποι, χειροποίητοι γιακάδες, που φοριούνται μανιωδώς το τελευταίο διάστημα. Επίσης, για τις βραδινές εμφανίσεις, προτείνονται εναλλακτικά τα πιο ογκώδη κολιέ, μακριά ή και κολλητά στο λαιμό, πολλά από αυτά σκαλιστά ή κεντητά με λίθους και υφάσματα.

 

5

 

Όπως είδαμε και στις διεθνείς Εβδομάδες Μόδας, τα σκουλαρίκια θα αποτελέσουν ένα από τα βασικά στοιχεία, τόσο για το καλοκαίρι που μας έρχεται όσο και για τον επόμενο χειμώνα. Ειδικότερα τα μεγάλα σκουλαρίκια, σαν αυτά που παρουσίασαν στην τελευταία συλλογή τους και οι Dolce&Gabbana, θα πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα στις αγορές όσων ακολουθούν πιστά την μόδα. Το Σπείρα ασφαλώς ενδείκνυται για τέτοιες αγορές, καθώς μέσα από τα χιλιάδες σχέδια σε σκουλαρίκια, μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση και γούστο. Άλλα σκέτα, άλλα ενισχυμένα με πέτρες, με φτερά ή με λεπτομέρειες από χρυσό και ασήμι, πάντα σε πολύ ιδιαίτερα χρώματα και γεωμετρικά σχέδια, όλα τόσο ξεχωριστά και προσεγμένα.

 

Φυσικά το κομμάτι που εστίασα περισσότερο την προσοχή μου δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το σημείο με τα αμέτρητα δαχτυλίδια. Vintage σχέδια, στρογγυλά με πέτρες στη μέση, σε παστέλ κυρίως χρωματισμούς, άλλα πιο μοντέρνα σε σχέδια με σταυρούς και νεκροκεφαλές, πολλά από αυτά να καλύπτουν και δυο δάχτυλα, αλλά και τα κλασικά chevalier σε κομψά σχέδια, επιχρυσωμένα στο σύνολο τους, καθώς επίσης και δαχτυλίδια circlet, που η μόδα τα θέλει φορεμένα στο μέσο μήκος του δαχτύλου μας.

 

4


Ένα μικρό ταξίδι στην ιστορία του κοσμήματος φαντάζει η επίσκεψη στο μαγαζί αυτό, ένα ταξίδι που δε κοστίζει πολύ καθώς, παρά την υψηλή ποιότητα που προσφέρει, καταλαβαίνει απόλυτα τις ανάγκες της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας και προσαρμόζεται σε αυτές. Και, φυσικά η αγάπη για το αισθητικά ωραίο είναι κάτι που θα νιώσετε από την πρώτη κιόλας επαφή με τον κύριο Θεόδωρο Στρατηγό και την κόρη του, Χαράς. Σίγουρα, λοιπόν, αν βρεθείτε στο Μοναστηράκι, αξίζει να περάσετε μια βόλτα από το Σπείρα και να ανακαλύψετε αυτό τον "κρυμμένο θησαυρό" στο κέντρο της πόλης.


Σπείρα: Ηφαίστου 21, Μοναστηράκι τηλ:210 3243128


Ευχαριστούμε θερμά για τις φωτογραφίες την Μαρίνα Γιαννέ


 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

So In Fashion