Close Panel

Login

 

             

25Φεβρουάριος2013

Στα Λευκά!

Από τον/τη Λάζαρο Τζοβάρα
     

Ποιος είπε ότι το λευκό είναι το χρώμα του Καλοκαιριού; Οι μεγάλοι οίκοι έχουν άλλη άποψη για το χρώμα που θα επικρατήσει τον ερχόμενο Χειμώνα!


a

Chanel Haute Couture

 

Σύμφωνα με τη θεωρία των χρωμάτων, το λευκό δεν θεωρείται χρώμα! Σίγουρα πάνω σε αυτή την θεωρία δεν στηρίχτηκαν οι κορυφαίοι σχεδιαστές οι οποίοι παρουσίασαν για ακόμη μια φόρα τις ρηξικέλευθες ιδέες τους για τον ερχόμενο χειμώνα. Μεγάλοι οίκοι, μεταξύ των οποίων o Giambattista Valli και Francesco Scognamiglio φαίνεται να ταύτισαν τις συλλογές τους με την τάση που θέλει τις γυναίκες ντυμένες στα λευκά για το φθινόπωρο και το χειμώνα 2013-2014, με αποκορύφωμα τον οίκο Alexander McQueen, του οποίου η πλειονότητα των ρούχων της είναι ντυμένη πρωτίστως με το λευκό και κατά δεύτερον με το μαύρο και το κόκκινο χρώμα. Φυσικά, το λευκό δεν θα αποτελέσει το μοναδικό χρωματισμό που θα είναι στο προσκήνιο, καθώς την τιμητική τους θα δούμε να έχουν για ακόμη ένα χρόνο τα πιο σκούρα και αυστηρά χρώματα, όπως το μαύρο, το γκρι και το λαδί, αλλά και κάποια πιο εύθυμα, όπως το έντονο κίτρινο που επέλεξε ο οίκος Hermès, καθώς και ο Christian Dior στην Haute Couture συλλογή του.

 

 

f

Francesco Scognamiglio

 

Ωστόσο, ο λόγος που έκρινα αναγκαίο να αναφερθώ πιο αναλυτικά στο άσπρο και όχι στα υπόλοιπα χρώματα δεν είναι τυχαίος. Ένας άγραφος νόμος απαγορεύει εδώ και χρόνια στην γυναίκα να χρησιμοποιεί το λευκό χρώμα το χειμώνα. Είναι καιρός να αναθεωρήσουμε, και η μόδα για τον ερχόμενο χειμώνα μας δίνει το έναυσμα.

 

 

c

Alexander McQueen

 

Πιο πρακτικά, μια από τις πιο βασικές και safe επιλογές είναι ο συνδυασμός του άσπρου με το μαύρο. Ένα λευκό κοστούμι για παράδειγμα, που πλαισιώνεται από μαύρα αξεσουάρ μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό ντύσιμο για τον χειμώνα. Και αν θεωρείτε ότι το λευκό σαν χρώμα δεν σας κολακεύει ή ότι δεν μπορείτε να υποστηρίξετε την τάση αυτή, χρησιμοποιήστε απλώς αξεσουάρ σε λευκό χρώμα. Αν πάλι πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να ακλουθήσατε οικονομικά την συγκεκριμένη τάση, κάνετε λάθος! Ακόμη και τα καλοκαιρινά αξεσουάρ, όπως μια άσπρη τσάντα η ένα άσπρο μαντίλι, είναι επιτρεπτά και για τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Αξίζει, φυσικά, να σημειωθεί ότι το λευκό ήταν και ένα από τα αγαπημένα χρώματα της Τζάκι Κεννεντι, που το επέλεγε ως επί το πλείστον για τις βραδινές της εμφανίσεις, σε μακριά αρχαιοελληνικά -κυρίως-φορέματα- ραμμένα τις περισσότερες φορές από τους αγαπημένους της σχεδιαστές Valentino και Οleg Jardin.

 

  

 b


Και επειδή όμως, την δυνατότητα να φορούν ρούχα μεγάλων σχεδιαστών έχουν λίγοι στον κόσμο, και αυτό το χειμώνα θα μας παρηγορήσουν οι high street εταιρίες, παρουσιάζοντάς μας αντιγραφές μεγάλων οίκων απλώς σε πιο προσιτές τιμες.


d

Giambattista Valli


Επιστροφή, συμπερασματικά, σε μια αίσθηση ρομαντισμού και νοσταλγίας από μια εποχή γεμάτη αθωότητα επιθυμούν οι σχεδιαστές για τον ερχόμενο χειμώνα. Και όσο παρακολουθώ τα fashion shows των μεγάλων οίκων, τόσο μου γεννάται η εξής αντίληψη, ότι δηλαδή το άσπρο δεν είναι το χρώμα που πρεσβεύει μονό την αγνότητα.e

Paris Haute-couture Street Style


To λευκό μου δημιουργεί μια αίσθηση σιγουριάς, μια καθαρότητα, που κανένα άλλο χρώμα δεν έχει την δυνατότητα να μου προσφερει. Και με αυτήν ακριβώς την σιγουριά θέλω να δω το λευκό φορεμένο τον επόμενο χειμώνα.

 

 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

So In Fashion