Close Panel

Login

 

             

25Απρίλιος2013

Αλήθεια, τι Είναι η Κερατίνη;

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
  

Βρίσκεται φυσικά στα μαλλιά μας αλλά και στη σειρά Phytokératine της Phyto. Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να τη γνωρίσετε καλύτερα; 

 4a 


Ας τα πάρουμε από την αρχή. 

 

Η Κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη, ένα βασικό συστατικό της τρίχας (ξεπερνάει το 90%) και όχι μόνο, καθώς βρίσκεται και στο δέρμα, τα δόντια και τα νύχια μας. Είναι δηλαδή μια πρωτεΐνη που την παράγει ο ίδιος μας ο οργανισμός καθημερινά.

 

Η πρωτεΐνη Κερατίνη λοιπόν, αποτελείται από μια μοναδική αλυσίδα ενός συνδυασμού 18 αμινοξέων. Τα αμινοξέα αλλά και οι άλλες ουσίες που συνθέτουν την Κερατίνη, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους (π.χ πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται τα άτομά τους) καθορίζουν και τον τύπο της τρίχας.

 

Αν δηλαδή θα είναι χοντρή, λεπτή, αδύναμη, ελαστική κλπ.

 

 

4b

 

Πολλές φορές και κυρίως λόγω των εξωτερικών επιθέσεων που τα μαλλιά μας δέχονται (ήλιος, θερμότητα, styling, χημικές εργασίες) η Κερατίνη καταστρέφεται και δεν μπορεί να αναπληρωθεί.

 

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μαλλιά ταλαιπωρημένα, κατεστραμμένα, άτονα, με ανοιχτά λέπια και ψαλίδα (σας θυμίζει μήπως κάτι αυτό;)

 

Τότε είναι που οι "ειδικές δυνάμεις" πρέπει να αναλάβουν δράση. Κι αν μέχρι τώρα πιστεύαμε πως μόνο το ψαλίδι του κομμωτή μπορεί να μας απαλλάξει από τα κατεστραμμένα μας μαλλιά, η τεχνολογία έρχεται να μας δώσει ελπίδα, αλλά και απίστευτα αποτελέσματα: η Κερατίνη μπορεί να "συμπληρωθεί" στα μαλλιά μας από τα προϊόντα περιποίησης που είναι πλέον στη διάθεσή μας.

 

Hooorayyy!!! :)

 

kolaz4

Η ολοκληρωμένη σειρά Phytokératine περιλαμβάνει Σαμπουάν και Κρέμα Επανόρθωσης, θερμο-ενεργό και θερμο-προστατευτικό Σπρέι Επανόρθωσης και Σέρουμ Επανόρθωσης για τα μήκη και τις άκρες των μαλλιών. 



Η φυτική Κερατίνη που περιέχεται στη σειρά Phytokératine της Phyto: είναι ένας μοναδικός συνδυασμός 18 αμινοξέων με προέλευση από σιτάρι, καλαμπόκι και σόγια.


Αυτή η φυτική Κερατίνη έρχεται να μιμηθεί τη φυσική κερατίνη της τρίχας, διεισδύει σε βάθος, αναπληρώνει τα αμινοξέα που χάνονται στις τρίχες που έχουν υποστεί καταστροφή με αποτέλεσμα τη συνολική αναδόμηση της εσωτερικής αρχιτεκτονικής των μαλλιών.


Μετάφραση: η Κερατίνη της Phyto "γεμίζει" τα κατεστραμμένα σημεία της τρίχας, τα μαλλιά μας γίνονται πιο λεία, δυνατά, λαμπερά και στιλπνά. 


Η Κερατίνη δεν είναι όμως το μόνο όπλο της σειράς Phytokératine της Phyto


Ένα ακόμη συστατικό με έντονη ενυδατική δράση είναι το υαλουρονικό οξύ που εισχωρεί στο βάθος της τρίχας, αντιμετωπίζει την αφυδάτωση χαρίζοντας απαλότητα και μεταξένια υφή. 

 

Θέλετε κι άλλα; Υπάρχουν! Η καρδιά της φόρμουλας και των 4 προϊόντων της σειράς Phytokératine συμπληρώνεται από εκχύλισμα ροδιού (πλούσιο σε πολυφαινόλες) και φυτικά ceramides από πίτουρο ρυζιού που διορθώνουν όλες τις μικροβλάβες στην επιφάνεια της τρίχας. 

 

Και φυσικά η σειρά Phytokératine της Phyto δεν περιέχει σιλικόνες και θειικά άλατα. 

 

Αναζητήστε τη μόνο στα Φαρμακεία. 

 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Beauty All Over