Close Panel

Login

 

             

29Οκτώβριος2013

Mια Μέρα με την Dany Sanz!!

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

H χαρισματική δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του πολύ επιτυχημένου make up brand Make Up For Ever βρέθηκε στην Αθήνα για μια μέρα και είχα τη χαρά να την συναντήσω!

 

1

 ...με την Dany Sanz σε ένα διάλειμμα της πολύ ενδιαφέρουσας παρουσίασης που μας έκανε. 

 

2

 

Η γνωριμία μου με την Dany Sanz ήταν μια πολύτιμη εμπειρία.

Απλή, άμεση, αστεία μοιράστηκε μαζί μας όσο πιο αληθινά και περιεκτικά μπορούσε μια πολύ ενδιαφέρουσα πορεία πολλών πολλών ετών μέσα στο χώρο του επαγγελματικού μακιγιάζ. Ιδιαίτερα δημιουργική και εργατική όπως όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι που έχουν πάθος με τη δουλειά τους, η Dany Sanz είναι πάντα η πρώτη που θα φτάσει στο γραφείο της και η τελευταία που θα φύγει αργά το βράδυ!

 

Ασχολείται με κάθε τομέα της δουλειάς της, είναι δηλαδή αεικίνητη: συμμετέχει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, επιμελείται η ίδια τα νέα λανσαρίσματα (κάνει μόνη της το μακιγιάζ για τις φωτογραφήσεις και τα γυρίσματα των διαφημιστικών βίντεο), διδάσκει στους μαθητές της, αποφασίζει και οργανώνει την ανάπτυξη της εταιρίας της (κι ας μην είναι καλή με τα νούμερα), ενημερώνεται για τους συνεργάτες της και τα σημεία πώλησης των προϊόντων της σε όλο τον κόσμο, ταξιδεύει... 

 

Και μιας και μιλήσαμε για τα σημεία πώλησης των Make Up For Ever αυτά είναι... 2073 σε 57 χώρες του κόσμου! Όσο για το πρώτο κατάστημα εκτός Παρισιού, αυτό ήταν το 1986 στη Νότιο Κορέα. Μήπως η Dany Sanz έχει το επιπλέον χάρισμα να βλέπει πολύ μακριά; 

 

3

 

Από το 1990 και αφού είχε δεχτεί καταιγισμό προτάσεων για συνεργασία, η Dany Sanz επέλεξε να ενταχθεί στο γκρουπ LVMH. Τα προϊόντα της διακινούνται μέσω των καταστημάτων Sephora ενώ όπου δεν υπάρχουν Sephora, μέσω αυτόνομων σημείων πώλησης. 

 

4

 

Bρεθήκαμε σε έναν υπέροχο χώρο στο Γκάζι, που είχε μεταμορφωθεί από τους γνωστούς "μάγους" των Sephora στο απόλυτο trendy, funky σκηνικό της Make Up For Ever. 

 

H απόλυτη οικοδέσποινα δεν ήταν παρά η δαιμόνια, αεικίνητη, δημιουργική Dany Sanz που πριν από σχεδόν 30 χρόνια (δηλ. το 1984) δημιούργησε στο Παρίσι την σειρά επαγγελματικού μακιγιάζ και όχι μόνο επαγγελματικού Make Up For Ever. 

 

 5

 

Η Dany Sanz επί το έργον, καθώς μεταμορφώνει με τα προϊόντα της και κυρίως το ταλέντο της το μοντέλο της!

 

 6

 

Μια από τις φήμες που έχει εδώ και δεκαετίες η Dany Sanz είναι αυτή της πολύ καλής "δασκάλας". Από τη σχολή της αλλά και από... την κουζίνα της όπου συνήθιζε να φτιάχνει μόνη της τα προϊόντα της που οι φίλοι - πελάτες της ζητούσαν, έχουν περάσει διάσημοι make up artists του σήμερα όπως ο Tom Pecheux, καλλιτεχνικός διευθυντής της Estee Lauder. 

 

H συσκευασία και οι ανάγκες της αγοράς δεν ήταν ποτέ στα κριτήρια και τα ενδιαφέροντα της Dany Sanz. Οι ανάγκες των συναδέλφων επαγγελματιών make up artists ήταν αυτό που την ωθούσε να δημιουργήσει νέα προϊόντα, νέες υφές, νέα χρώματα. Κι όταν μιλάμε νέα χρώματα, εννοούμε πολλά χρώματα. Εάν για παράδειγμα η Make up For Ever δημιουργήσει ένα νέο κραγιόν, οι αποχρώσεις του θα είναι σίγουρα περισσότερες από 100! 

 

7

 

Κι αφού το "κλασικό" μακιγιάζ τελείωσε, ήρθε η ώρα για λίγο παιχνίδι! 

 

8

 

Το επαγγελματικό μακιγιάζ και τα ειδικά εφέ είναι μέρος της διδασκαλίας στις σχολές της. Μάλιστα μας είπε πως στην σχολή της στο Παρίσι έχει αυτόν τον καιρό κι έναν έλληνα μαθητή! 

 

9

 

Η νεράιδα είναι έτοιμη! Η Make Up For Ever διαθέτει κάθε πιθανό και απίθανο προϊόν που μπορείτε να φανταστείτε, για κάθε πιθανή ή απίθανη ανάγκη.

Χαρακτηριστικά η Dany Sanz μας είπε πως χρειάστηκε να δημιουργήσει (αρχικά στην αγαπημένη της κουζίνα) ένα μέηκ απ για ολόσωμη χρήση (ακόμη και για τα απόκρυφα σημεία) που να εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα, αλλά να ξεβγάζεται σε δευτερόλεπτα για τις χορεύτριες του παριζιάνικου καμπαρέ Crazy Horse που εμφανίζονονται ολόγυμνες!  Βεβαίως, αφού δημιούργησε προϊόντα για τις ανάγκες των χορευτριών, στη συνέχεια τα προϊόντα αυτά βγήκαν και σε συλλεκτική έκδοση στα καταστήματα για όλες εμάς τις υπόλοιπες...χορεύτριες της καθημερινής ζωής! 

  

11

Kι αυτές είναι οι νέες, εορταστικές προτάσεις της Make Up For Ever. Η μάσκαρα Smoky Extravagant είναι για τη μάρκα ένα πολύ σημαντικό νέο λανσάρισμα. Πρόκειται για μια μάσκαρα που χαρίζει πλούσιες και μακριές βλαφαρίες και συγχρόνως καλά διαχωρισμένες. 

 

Kαι για να καταλάβετε καλύτερα για ποιες ακριβώς βλεφαρίδες μιλάμε, δείτε αυτό το υπέροχο βίντεο. 

 

 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Beauty All Over