Close Panel

Login

 

             

21Σεπτέμβριος2012

Boτανικός Κήπος

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

Ένας παράξενος, φουτουριστικός κήπος με εξωτικά και σπάνια λουλούδια είναι ο κόσμος του νέου αρώματος Florabotanica του οίκου Βalenciaga με πρωταγωνίστρια την Kristen Stewart. 

proti

 

Πριν από μερικά χρόνια ο Nicolas Ghesquiere, o επικεφαλής σχδιαστής του οίκου Balenciaga είχε σχεδιάσει μια κολεξιόν με κεντρικό θέμα τα λουλούδια. Όχι όμως ρομαντικά και χαριτωμένα λουλούδια. Λουλούδια που δεν γνωρίζαμε εάν είναι αθώα ή δηλητηριώδη, που αγκάλιαζαν όλη τη σιλουέτα.

 

Αυτή η μικρή ιστορία είναι και η έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του αρωματικού, floral καλειδοσκόπιου. Να τεθεί δηλαδή στη διάθεση της αρωματοποιίας όλος ο κόσμος των λουλουδιών, γνωστός και άγνωστος. Και να δημιουργηθεί κάτι πρωτοφανές, τόσο στην όψη όσο και στη μυρωδιά που θα συνδύαζε τις φανταστικές και άκρως φουτουριστικές γραμμές της μάρκας Balenciaga. 

 

Ένας τέτοιος αντιφατικός συνδυασμός είναι και το μπουκάλι του αρώματος. Μια εισβολή της μόδας στην αρωματοποιία. Οι μαύρες λωρίδες αναβιώνουν ένα αγαπημένο μοτίβο του ιδρυτή του οίκου Cristobal Balenciaga ενώ οι φουτουριστικές πινελιές ανήκουν στον Nicolas Ghesquiere που τις λατρεύει. 

 

 

kolaz

 

Πίσω από την κάμερα για τη φωτογράφιση της καμπάνιας βρίσκεται ο Steven Meisel.

 

H Κristen Stewart μπορεί όπως λέει η ίδια να μην το φανταζόταν ποτέ, αλλά για τον Nicolas Ghesquiere αποτελεί την τέλεια μούσα  χάρη στην αυθεντική, αγνή ομορφιά της που κρύβει συγχρόνως κάτι το επαναστατικό και το μυστηριώδες.  

 

Η Βella και ο εξωτικός βοτανικός κήπος

Η Kristen Stewart, η διάσημη Bella του Twilight που πρωτογνωρίσαμε όμως από τις ερμηνείες της στις ταινίες Panic Room και Into the Wild έχει σίγουρα την ιδανική δόση αγνότητας και μυστηρίου, όπως και ο φουτουριστικός κήπος από τον οποίο αναδύεται. 


Το Florabotanica χρειάστηκε 4 χρόνια για να δημιουργηθεί. Οι διάσημοι... αλχημιστές Olivier Polge και Jean - Christophe Herault προσπάθησαν να συνθέσουν ένα άρωμα που παραπέμπει απευθείας στους βοτανικούς κήπους του 18ου αιώνα με όλα τα εξωτικά και σπάνια φυτά. Η σύνθεση βασίζεται σε δύο κύριες συμφωνίες από vetiver (ζήτωωωω!!!), κεχριμπάρι και καλάδιο, ενώ η δεύτερη περιέχει μέντα, γαρύφαλλο και τριαντάφυλλο. Ένα εντελώς διαφορετικό τριαντάφυλλο όμως, ένα υβρίδιο, το Experimental Rose που επιπλέον κλείνει στη σύνθεσή του μια αποκλειστική φόρμουλα από ψυχο-θεραπευτικά φυτά που κάνουν το άρωμα ακόμη πιο μαγικό. 

 

Για να μας μαγέψει, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, καθώς το άρωμα θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο. 

 

Μέχρι τότε μπορούμε να δούμε το backstage video από τη φωτογράφιση της διαφημιστικής καμπάνιας. 

 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Beauty All Over