Close Panel

Login

 

             

11Δεκέμβριος2012

Στον Μαγικό Κόσμο της Roger&Gallet

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

150 χρόνια μετά η ιστορία ξαναγράφεται με μυθικά αρώματα, βελούδινα λουλούδια και λαχταριστά φρούτα που απευθύνονται στους... σύγχρονους αυτοκράτορες, δηλαδή εμάς!

 

proti

 

Το 2012 ήταν για την Roger & Gallet χρονιά γιορτής, καθώς συμπλήρωσε 150 χρόνια μυθικής δημιουργίας. Το όνομα του οίκου προέρχεται από τα ονόματα των δύο δημιουργών του, του Armand Roger και του Charles Gallet, αρωματοποιοί και φαρμακοποιοί και οι δύο. 

 

Εκτός από τα ξεχωριστά αρώματα που χαρακτηρίζουν τον οίκο εδώ και ενάμισυ αιώνα, στη Roger & Gallet οφείλονται και πολλές καινοτομίες της κοσμητολογίας που μάλλον δεν γνωρίζαμε: το 1879 δημιούργησε το πρώτο στρογγυλό αρωματικό σαπούνι, το 1884 τον μηχανισμό της συσκευασίας του κραγιόν, το 1913 το υγρό σαπούνι... 

 

 

kolaz1

 

Το αναπάντεχο άρωμα Rose Imaginaire είναι η πιο πρόσφατη δημιουργία του οίκου. Η φανταστική ιστορία που κρύβει είναι ότι οι δημιουργοί του θέλησαν να αναπαράξουν μια δική τους μυρωδιά τριαντάφυλλου χωρίς να χρησιμοποιήσουν καθόλου τριαντάφυλλο στα συστατικά του! Πρόκειται δηλαδή κυριολεκτικά για ένα φανταστικό τριαντάφυλλο που φτιάχτηκε με νότες από άγριες φράουλες, γιασεμί, βολέτα, πατσουλί και σανταλόξυλο. 

 

kolaz3

 

Κι αυτό είναι το άρωμα της Roger & Gallet που κέρδισε την καρδιά  μου!

Bois d' Orange σημαίνει ξύλο πορτοκαλιάς και πρόκειται για ένα δροσερό, πλούσιο, φρουτώδες άρωμα που μπορεί να φορεθεί και από άνδρες. Με έναν ψεκασμό βρίσκεσαι αμέσως ανάμεσα στις πορτοκαλιές και νιώθεις τη ζωντάνια των φύλλων, των φρούτων και των λουλουδιών τους. Κι αν η καθημερινή τελετουργία περιλαμβάνει εκτός από το Eau de Cologne, αφρόλουτρο και γαλάκτωμα ή ξηρό έλαιο ενυδάτωσης, ένας ανδαλουσιανός κήπος θα ανθίσει σίγουρα σε όλες σας τις αισθήσεις! 

 

Μια μέρα παρέα με την Roger & Gallet

Μαζευτήκαμε να τα πούμε, εκείνοι και εμείς! Οι αγαπημένοι, χαρούμενοι άνθρωποι της Roger & Gallet στην Ελλάδα και οι Βeauty Bloggers. Ήταν μια μέρα όμορφη, που είδα, άκουσα, έμαθα, μύρισα και απόλαυσα πολλά. Ρίξτε μια ματιά...

 

kolaz4

 

Μερικοί βασικοί κανόνες της αρωματοποιίας που η Roger & Gallet γνωρίζει καλά!

Για να μάθετε πόσο διαρκεί ένα άρωμα αλλά και σε τι διαφέρει το Εau de Toilette από το Εau de Parfum... 

 

 

kolaz5

 

Ήταν μια υπέροχη μέρα- ξενάγηση στον κόσμο της Roger & Gallet! O Bασίλης Μαρής άλλωστε είναι κινητή βιβλιοθήκη γνώσεων και ενθουσιασμού για την μάρκα που αγαπάει τόσο πολύ! Το μαγικό κουτί που με περίμενε στη θέση μου είχε μέσα του δώρα εμπνευσμένα από το Bois d' Orange, όπως γλυκό του κουταλιού και ποτό πορτοκάλι, αλλά κι ένα φουλάρι σε βαθύ πορτοκαλί χρώμα!

 

Η Κέρρυ Γουσίδου, ο Φίλιππος Μπρούτζος, η Μαρία Tζελέπη και ο Βασίλης Μαρής ήταν οι απόλυτοι Roger & Gallet οικοδεσπότες!


Kαι για να μοσχομυρίσει η μέρα σας, δείτε αυτό!

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Beauty All Over