Close Panel

Login

 

             

05Δεκέμβριος2012

Σήμερα Έχουμε Δημοπρασία!

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

Η Κiehl's συνεχίζει να βρίσκει τους πιο δημιουργικούς τρόπους για να συνδυάζει την τέχνη με τη φιλανθρωπία και την αποτελεσματικότητα. 


kolaz

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα (δηλαδή τα απαλά και τα χρωματιστά) και  μετά θα μιλήσουμε για... σκελετούς!

 

Ο θρυλικός pop σουρεαλιστής καλλιτέχνης Kenny Scharf σχεδίασε την 4η ετήσια, περιορισμένης έκδοσης Χριστουγεννιάτικη Συλλογή Creme de Corps της Kiehl's, για να συγκεντρώσει $200.000, προκειμένου να υποστηρίξει το φιλανθρωπικό έργο της Kiehl's! Στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε την Creme de Corps (κλασική σύνθεση 250ml) και την Creme de Corps Soy Milk & Honey Whipped Body Butter. Το 100% των καθαρών κερδών από της πωλήσεις  θα διατεθεί προς όφελος περισσότερων από 400 πρωτοβουλιών υπέρ των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

 

Τα προϊόντα κοσμούνται από το εντυπωσιακό έργο  Globo Mundo του νεοϋρκέζου καλλιτέχνη.  Ο Scharf περιγράφει το Globo Mundo ως ένα έργο που "αναπαριστά όλο τον κόσμο, την υδρόγειο. Αυτή η εφαρμογή της τέχνης μου είναι εμπνευσμένη από την Kiehl's, τους πελάτες της και το έργο της εταιρείας στις κοινωνίες όλου του κόσμου". 

 

 

kolaz5

 

Και αυτός είναι ο... ροζ σκελετός που δημιούργησε ο Kenny Scharf για το πρόγραμμα "Meet Mr. Bones"!

 

O Mr. Bones είναι κατά κάποιον τρόπο το έμβλημα της Kiehl's καθώς ο πρώτος σκελετός Mr. Bones ήταν ένας πραγματικός ανθρώπινος σκελετός που χρησιμοποιούσε ο ιδρυτής της Kiehl's Αaron Morse όταν έδινε συμβουλές στους πελάτες του! 

 

Και σήμερα, για να τιμήσει την ιστορία της που μετράει ήδη 160 χρόνια, η Kiehl's προσκάλεσε μία επιλεγμένη ομάδα καλλιτεχνών υψηλού προφίλ και με μεγάλη επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο να φιλοτεχνήσουν τον Mr.Bones, για καλό σκοπό. Πρέσβειρα του προγράμματος παγκοσμίως είναι η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια - και όχι μόνο Αlicia Keys. Mεταξύ των καλλιτεχνών που "έπαιξαν" με τον κύριο Bones, είναι και ο Zach Galifianakis. Δείτε πιο κάτω το έργο του!

 

 

kolazzz

Aπό πάνω και αριστερά: το έργο των Zach Galifianakis, Alicia Keys, David Chang και στις μικρές φωτό: Frank Kozik, Tats Cru, Olek, Terry Richardson. 

 

Το πρόγραμμα "Meet Mr. Bones" ήρθε και στην Ελλάδα όπου συμμετέχουν με κέφι και διάθεση προσφοράς έλληνες καλλιτέχνες. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος εικαστικός Κωνσταντίνος Κακανιάς άφησε για λίγο (ή μήπως όχι) την διάσημη, larger than life κυρία Τεπενδρή και έπιασε τον... Kiehl's σκελετό του. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Μαζωνάκης, αφήνοντας όμως το μικρόφωνο! Τέλος, το δημιουργικό studio - brand "Greece is for Lovers" είμαστε βέβαιοι ότι θα βάλει τη δική του χαρακτηριστική ελληνική πινελιά στον διάσημο σκελετό. 

 

 

kolaz3

 

Τους σκελετούς που φιλετέχνησαν αφιλοκερδώς δεν τους έχουμε δει ακόμη. Θα παρουσιαστούν και θα δημοπρατηθούν όμως σήμερα, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου (που γιορτάζει και ο Σάββας!) στη γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή. Και βεβαίως τα έσοδα, όπως το σύνολο των εσόδων από αυτή τη δράση σε όλο τον κόσμο (που θα ξεπεράσουν τα $200.000) θα δοθούν για την υποστήριξη ΜΚΟ που αφορούν στο HIV/AIDS, στο παιδί και το περιβάλλον. 

 

Και για να κλείσουμε το ίδιο χαρούμενα και χρωματιστά όπως ξεκινήσαμε, δείτε και αυτό το pop βίντεο για τον Κenny Scharf. 

 

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε και θα τα δούμε από κοντά στη δημοπρασία απόψε που θα... σπάσει κόκαλα (με την  καλή έννοια)!

 

 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Beauty Talk