Close Panel

Login

 

             

19Απρίλιος2013

Aποτελέσματα Shiseido Art Contest

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

Η Shiseido παρουσιάζει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Shiseido ART Contest» που σκοπό είχε να υποστηρίξει τους νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς.

 1


O τίτλος της βραβευμένης δημιουργίας είναι «Inviting the World».


Θυμάστε που είχαμε μιλήσει για τον διαγωνισμό Τέχνης που οργανώνει η Shiseido πριν μερικούς μήνες; Οι καλλιτέχνες καλούνταν μέσα από την τέχνη και τη δημιουργικότητα τους να αντικατοπτρίσουν τον μοναδικό κόσμο της Shiseido, την ιδιαίτερη φιλοσοφία της, τις αξίες της, αλλά και την Ιαπωνική κουλτούρα.

 

Ο διαγωνισμός λοιπόν έληξε και το έργο που ξεχώρισε, κερδίζοντας το έπαθλο των 3.000 ευρώ είναι το "Ιnviting the World". 

Δημιουργός του, η  Λουΐζα Αναγνώστου, απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Παρότι είναι γεννημένη το 1985, έχει στο ενεργητικό της αξιοσημείωτη πορεία με αξιόλογη εργασιακή εμπειρία και συμμετοχή σε εκθέσεις που αφορούν τον σχεδιασμό και την τέχνη. 


Όπως λέει χαρακτηριστικά η δημιουργός του: "Πρόκειται για ένα σκίτσο το οποίο αποτελεί ένα συνδυασμό παραδοσιακών ιαπωνικών μοτίβων και συνηθειών. Η ιδέα βασίζεται στην Ιαπωνική ιεροτελεστία του τσαγιού, όπου μία ιαπωνική γυναικεία φιγούρα προσφέρει τσάι σε όλον τον κόσμο. Η χαρακτηριστική κόμμωση και το κιμονό προδίδουν την προέλευση της γυναίκας αυτής, όμως το πρόσωπό της, όπως και μεγάλο μέρος του σώματός της, δεν υπάρχουν με σκοπό να τονιστεί η παγκοσμιότητά της και να αφήσουν τον θεατή να τη φανταστεί όπως θέλει, θέτοντας τα δικά του πρότυπα ομορφιάς. Το βλέμμα της κοιτάει προς τα Δυτικά, παρόλο που η ίδια κάθεται Ανατολικά του κάδρου, προσδίδοντας έτσι, σε συνδυασμό με την προσφορά του τσαγιού σε όλον τον κόσμο, την έννοια του Δυϊσμού. Τα κύρια χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι το κόκκινο, το χρυσό και το ασημένιο, τα οποία συνδυάζονται σε μία λιτή σύνθεση έχοντας ως αποτέλεσμα την αίσθηση της φιλοξενίας, καθότι το σκίτσο μπορεί να «διαβαστεί» αβίαστα από τον εκάστοτε παρατηρητή". 2


Έργο "Spring Bloom" από την Αιμιλία Κονταίου, Απόφοιτη της σχολής ΑΚΤΟ. 


Τo έργο που βραβεύθηκε αλλά και πολλές άλλες αξιόλογες, ευφάνταστες συμμετοχές όπως αυτές που βλέπετε, κατάφεραν να αποτυπώσουν με μοναδικό και προσωπικό τρόπο το ζητούμενο της Ιαπωνικής εταιρείας καλλυντικών: τις τρεις έννοιες-κλειδιά (Ομορφιά, «Omotenashi»: φιλοξενία, Δυισμός) που αποτελούν τη βάση της φιλοσοφίας της Shiseido και της Ιαπωνικής κουλτούρας.


Tην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού «Shiseido ART Contest» αποτέλεσαν (αλφαβητικά) οι: Μαρίνα Βρανοπούλου (Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια Εκθέσεων), Ρεβέκκα Καμχή (Γκαλερίστα), Λάρρυ Σακελλαρίου (Διευθύνων Σύμβουλος Shiseido Hellas), Μάριος Σπηλιόπουλος (Τακτικός Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών), Δημήτρης Στεφανίδης  (Design Consultant & Λέκτωρ στο Κολλέγιο Βακαλό), Χάρης Τσέβης (Visual designer).


 

3

 

Έργο "Δυισμός" από τον Γιάννη Μουράβα, Απόφοιτο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνα. 

 

Η πρωτοβουλία αυτή της Shiseido προστέθηκε στον κύκλο ενεργειών του κορυφαίου παγκοσμίου προγράμματος «Mirai Tsubaki». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Shiseido που σκοπό έχει να επισφραγίσει τη δέσμευση της μάρκας για τη δημιουργία ομορφιάς και ευεξίας, όχι μόνο μέσα από τα προϊόντα της αλλά και υποστηρίζοντας ομάδες ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.


Στο κάλεσμα της Shiseido ανταποκρίθηκαν και υποστήριξαν ένθερμα αξιόλογες σχολές όπως η Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ο ΑΚΤΟ, η Βακαλό, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, καθώς και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Φλώρινα).

 

Περισσότερα στο shiseidoartcontest.gr

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Beauty Talk