Βαρούλκο Τώρα και για Πάντα!
Το φαγητό στο Bαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου είναι εμπειρία. Που αξίζει και μπορούμε να τη ζήσουμε.
Έχουν υπάρξει άνθρωπου που κλαίνε δοκιμάζοντας πιάτα από τα χέρια (και την ψυχή) του Λευτέρη Λαζάρου στο Βαρούλκο. Από συγκίνηση, από θύμισες, από εικόνες και μυρωδιές που μεμιάς νιώθουν να τους κατακλύζουν. Από την πρώτη μπουκιά.
Πριν επισκεφτείτε αυτό το εμβληματικό εστιατόριο, πάρτε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας. Πάρτε μια μικρή - έστω- απόσταση από την καθημερινότητα, κλείστε τα μάτια, ταξιδέψτε νοερά σε ό,τι είναι για εσάς ελληνικό και αυθεντικό. Τότε θα είστε έτοιμοι να γευτείτε με όλες σας τις αισθήσεις και να απολαύσετε τις προτάσεις ενός καταξιωμένου, βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, που είναι ολόκληρος η Ελλάδα και οι γεύσεις που αγαπάμε ή που κάποτε είχαμε αγαπήσει και δεν βρίσκουμε πια.
Νοστιμιά, μεράκι, υψηλή τεχνική, βαθιά γνώση για τα θαλασσινά, ελληνικότητα. Είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον σεφ που έβαλε την χαρακτηριστική του σφραγίδα σε αυτό που ονομάζεται "Νέα Ελληνική Κουζίνα". Θα πρόσθετα το ήθος, την ευγένεια, την γλυκύτητα, την αγάπη, την καλοσύνη, το χιούμορ, την εγγύτητα...
Για τους λάτρεις της καλής ελληνικής κουζίνας, βραβευμένης με αστέρι Michelin o σεφ δημιούργησε ένα ξεχωριστό μενού 4 πιάτων με 40 ευρώ.
Μενού 40 Ευρώ > Καλωσόρισμα της κουζίνας > Τραγανά λιθρινάκια, > Καλαμάρι με σάλτσα βασιλικού, > Κριθαράκι με γαρίδες, > Επιδόρπιο Σοκολατένια έκπληξη με φρέσκα κόκκινα φρούτα, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και παγωτό πραλίνα.
Κάποια πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου είναι το σήμα κατατεθέν. Το δικό του αλλά μαζί και μιας ολόκληρης εποχής. Εμβληματικά πιάτα που αγαπήθηκαν πολύ, όπως η σούπα με το μελάνι σουπιάς, ο μουσακάς θαλασσινών, και φυσικά το καλαμάρι πέστο το οποίο φέτος συνδυάζεται με βραχάκια παρμεζάνας, κονφί τομάτας και αφρό παρμεζάνας.
Αλλά βέβαια, ο Λευτέρης Λαζάρου δεν εφησυχάζει. Ανήσυχος και έντονα δημιουργικός, ανανεώνει φέτος το ρεπερτόριό του διατηρώντας παράλληλα τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της κουζίνας του.
Μην χάσετε: Είναι οι γεύσεις - έκπληξη που ανενεώνουν φέτος το ρεπερτόριο του σεφ
> πατάτα και μελάνι σουπιάς > κρέμα καγιανά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου σε φωλιά > χταπόδι σχάρας σε «μπισκότο» ελιάς με σταφίδες > ψητή μελιτζάνα και ραδίκι
Και για γλυκάκι... Τα επιδόρπια, τα οποία έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ πατισιέ Δημήτρης Χρονόπουλος, κλείνουν ιδανικά το δείπνο στο Βαρούλκο, προεκτείνοντας ταυτόχρονα την γαστρονομική εμπειρία: μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και παγωτό βανίλια συνοδευόμενα από κριτσίνι πραλίνας, σάλτσα φραμπουάζ και φρέσκια ρόκα, σορμπέ από κόκκινα φρούτα με σάλτσα καρύδας και κρέμα από μανταρίνι, καθώς και το κλασικό πλέον πούρο σοκολάτας με τραγανές πέρλες και στάχτη από μελάνι σουπιάς με σε "τασάκι" που τρώγεται!, συνοδευόμενο από "αναψυκτικό" εξωτικών φρούτων.
Οι φίλοι του Βαρούλκο ξέρουν: Ο πάντα ζεστός και πηγαίος κύριος Λαζάρου σερβίρει μια σειρά από πιάτα διαμορφωμένα για κάθε τραπέζι ξεχωριστά, μεταδίδοντας στα πιάτα αυτά στοιχεία από τη φιλοσοφία και τη γοητευτική προσωπικότητά του.
Κι εγώ εδώ απολαμβάνω ένα διαφορετικό παστίτσιο, σίγουρα με πολλή γοητευτική προσωπικότητα και νοστιμιά! Μμμμ!
Και τώρα που ο καιρός είναι τέλειος, θα τα πούμε στην μαγική ταράτσα του Βαρούλκο, με τη φωτισμένη Ακρόπολη στο πιάτο μας!
«Βαρούλκο», Πειραιώς 80, τηλ. 210 52 28 400 www.varoulko.gr
|