Close Panel

Login

 

             

12Ιούλιος2013

Aς Μιλήσουμε για Καφέ!

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

Οι 85 στους 100 από εμάς πίνουμε καφέ. Καιρός δεν είναι να μάθουμε να πίνουμε καλό καφέ; Αυτόν τον εξαιρετικό στο πορτοκαλί φλυτζάνι που λέγεται Tusso, έχει όλες τις προδιαγραφές να κατακτήσει τον κόσμο και φτιάχνεται στο Αλιβέρι από την οικογένεια Δρακούλη! 

 

1

 

Όταν κάποιοι έλληνες αποφασίζουν να καταθέσουν τη γνώση, την αγάπη και το μεράκι τους σε αυτό που υπηρετούν, κάνουν... τη διαφορά. Αυτή ακριβώς η διαφορά είναι και ο καφές Εspresso Τusso , που όποιος τον έχει δοκιμάσει αυτή τη στιγμή κλείνει τα μάτια, γέρνει το κεφάλι και γνέφει νοερά ένα απολαυστικό "ναααι!"

 

Η οικογένεια Δρακούλη ειδικεύεται στον καφέ 3 γενιές τώρα. Στο ταξίδι μου στο Αλιβέρι Εύβοιας όπου βρίσκεται η μονάδα παραγωγής, είχα τη χαρά να γνωρίσω από κοντά την 2η και την 3η γενιά: Τον Ντίνο Δρακούλη και τον γιό του Ιάκωβο, και οι δυο με τεράστια αγάπη και ενθουσιασμό γι αυτό που κάνουν, που δεν είναι άλλο από το να μας ετοιμάζουν τα καλύτερα χαρμάνια με κόκκους από όλον τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά τον καφέ μας. Α, και την σοκολάτα μας! 

 

4

 

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Ντίνος Δρακούλης, "ο καφές είναι ένα υπερευαίσθητο, μυστηριακό προϊόν". Η ίδια ποικιλία της πρώτης ύλης μπορεί σε άλλη θερμοκρασία, με άλλο καβούρδισμα και με τη χρήση διαφορετικής τεχνολογίας να βγάλει εντελώς διαφορετικό καφέ. Μόνο με τις συνεχείς δοκιμές και την ευλαβική τήρηση του "πρωτόκολλου" επεξεργασίας του καφέ μπορεί να διασφαλιστεί η σταθερή ποιότητα ενός χαρμανιού, καθώς όπως συνεχίζει ο κ. Δρακούλης "ακόμη και 10 δευτερόλεπτα παραπάνω ψησίματος μπορεί να αλλάξουν όλα τα οργανοληπτικά στοιχεία του καφέ όπως η οξύτητα, η πικράδα του κλπ". 

 

2

 

Ο premium espresso Τusso στην χαρακτηριστική συσκευασία με την βαλβίδα φρεσκάδας, το... μυθικό (οι αδυναμίες δεν κρύβονται) ρόφημα σοκολάτας Tusso με το μοβ χρώμα, ο εξαιρετικός σμυρναίικος καφές που πωλείται σε επιλεγμένα καταστήματα (για μερακλήδες!), το φακελλάκι  με την ατομική ταμπλέτα που λειτουργεί με το σύστημα Εasy Serving Espresso αλλά και τα βραβεία των προϊόντων αυτών: βραβείο Ερμής για τη συσκευασία ενώ η σοκολάτα ρόφημα TUSSO βραβεύτηκε στο Βέλγιο από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας iTQi, με την ανώτατη ποιοτική διάκριση: Tρία Aστέρια! (Superior Taste Award 2009, iTQi)

 

 

Τον καφέ Εspresso Tusso Gourmet καθώς και την σοκολάτα ρόφημα Τusso θα την βρίσκουμε από τον Σεπτέμβριο και σε μικρότερες συσκευασίες για λιανική πώληση. Μέχρι τότε - που ευτυχώς το τότε δεν αργεί- θα τους απολαμβάνουμε σε high end καταστήματα και εστιατόρια ή θα τους αγοράζουμε από το e-shop που λειτουργεί στο www.tusso.eu

 

 

3

 

Σοκολάτα Tusso Gourmet, ζεστή ή κρύα. Οι δημιουργοί της προτείνουν να την παρασκευάζουμε με φρέσκο, πλήρες γάλα. Την ζεστή σοκολάτα πρέπει να προσέξουμε να μην την βράσουμε και την κρύα μπορούμε να την φτιάξουμε στο blender. Και για πλούσια γεύση σοκολάτας with a twist: προσθέστε μια κουταλιά μους πορτοκαλιού Tusso!  Η μους πορτοκαλιού είναι σπιτική και την φτιάχνει η Κατερίνα Δρακούλη με δική της συνταγή που ταιριάζει αρμονικά με το ρόφημα σοκολάτας. 

 

 

5

 

Ο κύριος Ντίνος Δρακούλης στον φυσικό του χώρο! Ανάμεσα στα τσουβάλια με τον φρέσκο, πράσινο καφέ! Οι ποικιλίες Αrabica και Robusta είναι από τις πιο διάσημες στον κόσμο, με την ποικιλία Arabica να έχει την πρωτιά στην ποιότητα και την Robusta να φημίζεται για την ισχυρή προσωπικότητά της και την μεγάλη περιεκτικότητα σε καφεϊνη. Και ποιες είναι οι χώρες με τις κορυφαίες ποικιλίες καφέ; Χώρες με μεγάλο υψόμετρο όπως η Κένυα, η Αιθιοπία αλλά και άλλες που ο κύριος Δρακούλης κρύβει στα πολύτιμα χαρμάνια του! 

 

6

 

Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με πιστοποίηση ISO, άριστη πρώτη ύλη, αποστειρωμένο περιβάλλον, ακρίβεια, συνεχείς έλεγχοι σε κάθε στάδιο της παραγωγής: οι πράσινοι κόκκοι του καφέ ελέγχονται μόλις γίνει η παραλαβή τους, οι κόκκοι του πράσινου καφέ καθαρίζονται και αποθηκεύονται ανά είδος στο πρωτοποριακό σιλό με τους 22 διαφορετικούς χώρους, δημιουργούνται τα χαρμάνια τα οποία στη συνέχεια ψήνονται σύμφωνα τα ειδικά πρωτόκολλα της οικογένειας Δρακούλη για το κάθε είδος καφέ, αποθηκεύονται στα σιλό του ψημένου καφέ και τέλος συσκευάζονται. 

 

Η μαγεία του coffee tasting!

Πρόκειται για μια διαδικασία που μοιάζει πολύ με αυτή της δοκιμής κρασιού! Σε ψηλά γυάλινα ποτήρια πατέρας και υιός Δρακούλη δοκιμάζουν τους καφέδες (πάντα χωρίς ζάχαρη) και αξιολογούν διάφορα στοιχεία τους όπως το άρωμα, η οξύτητα, η πικράδα τους. Κάθε γουλιά θα πρέπει να είναι "αγενώς και ηχηρώς ρουφηχτή" και η γλώσσα να "τρίβει" την γουλιά στον ουρανίσκο. 

 

 

9

 

...στην αποθήκη με τα τσουβάλια πράσινων κόκκων καφέ (δηλαδή η άψητη πρώτη ύλη). Ο γύρος του κόσμου κυριολεκτικά, με περισσότερα από 50 διαφορετικά είδη πράσινου καφέ. 

 

 

8

 

Με τον χαρισματικό κύριο Ντίνο Δρακούλη στο εργαστήριο της εταιρείας, μπροστά από τα βαζάκια με τους κόκκους καφέ που θα ελέγξει και θα συνδυάσει ξανά και ξανά (διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και χρόνια) μέχρι να καταλήξει στα χαρμάνια που τον ικανοποιούν. 

 

7

 

Family photo: η φιλόξενη οικογένεια Δρακούλη, η υπεύθυνη επικοινωνίας Χριστιάνα Δαρμή και εμείς οι τυχερές δημιοσιογράφοι, μπροστά από το ίσως πιο εντυπωσιακό Δεντρο- resort (ακα δεντρόσπιτο!) στον υπέροχο κήπο τους στο Αλιβέρι! 

 

 

a

 

Κι ας κλείσουμε με έναν καφέ ακόμη! Αυτόν τον καφέ Δρακούλη, τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ, τον θυμάστε;

 

Λεπτομέρεια: αν βρεθείτε στο Αλιβέρι, αναζητήστε το ζαχαροπλαστείο Δρακούλη. Με συνοδευτικά γλυκά όπως αυτό με πορτοκάλι και σοκολάτα ο καφές απλώς απογειώνεται! 

 

Η οικογένεια ξεκίνησε με τον ελληνικό καφέ πριν 85 χρόνια, συνέχισε με τον καφέ φίλτρου και έφθασε να δημιουργεί κορυφαία χαρμάνια espresso εδώ και 25 χρόνια. 

 

O παππούς, από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας έφερε την αγάπη του για την ποιότητα, την καινοτομία και την γνώση του καλού καφέ. Εδώ και τρεις γενιές εξελίσσουν τις παραδοσιακές τεχνικές δημιουργίας ποιοτικού καφέ. Έτσι, η πλούσια παράδοση συναντά την σύγχρονη τεχνολογία στα δύο  αυτά μοναδικά προϊόντα: Ελληνικός ο παραδοσιακός & Σμυρναίικος ο εξαιρετικός. 

 

 

b

 

Ή μήπως να κλείσουμε με τα 5 νέα μέλη της οικογένειας Δρακούλη που παίρνουν τον υπνάκο τους στον stylish καλάθι τους; :)

 

 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Wellness