Close Panel

Login

 

             

25Μάιος2012

Καθαρή αναπνοή για Σένα και για Μένα!

     


Ας μιλήσουμε για κάτι chic: την ευχάριστη, δροσερή αναπνοή που όμως εξαρτάται από το σάλιο, τα μικρόβια, τα σφραγίσματα και το τι φάγατε χθές το βράδυ!

 1

 

Σας έχει συμβεί σίγουρα αρκετές φορές. Το έχετε αντιληφθεί σε φίλους, συναδέλφους ή στο καινούριο date που το ενδεχόμενο ενός φιλιού σας προκαλεί μάλλον ελαφριά εφίδρωση, αλλά όχι για τους σωστούς λόγους. Η δυσάρεστη αναπνοή κυκλοφορεί ανάμεσά μας και για να μην σφυρίζετε αδιάφορα, μήπως να βεβαιωθείτε πρώτα μήπως συμβαίνει και σε εσάς; Κι αυτό γιατί είθισται να μην μπορούμε να πάρουμε μυρωδιά εάν η δική μας αναπνοή είναι ...passable! Να λοιπόν ένας εύκολος τρόπος. Την προτείνει μαζί με άλλες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες ο αμερικανός μετρ της υγιεινής του στόματος, ο Dr. Harold Katz, ιδρυτής της διάσημης California Breath Clinic και της σειράς προϊόντων Thera Breath με το μακρύτατο celeb πελατολόγιο:


> Γλείψτε τη ράχη του χεριού σας και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα να εξατμιστεί ελαφρώς το σάλιο σας. Η κακή αναπνοή πολλές φορές οφείλεται στα βακτήρια (τα οποία εκλύουν θείο) που βρίσκονται στο βάθος του λαιμού και στη γλώσσα. Αυτό το «υλικό» θα μείνει και στη ράχη του χεριού σας, μαζί με τη χαρακτηριστική του μυρωδιά. Όλοι εκκρίνουμε αυτά τα βακτήρια – βοηθούν στην πέψη. Μερικές τροφές όμως τα πολλαπλασιάζουν, όπως η πρωτεΐνη του κρέατος, το τυρί, η ζάχαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλκοόλ και φάρμακα όπως τα αντιβιοτικά.

 

Τι να κάνουμε

> Να πίνουμε πολύ νερό, τουλάχιστον 8 ποτήρια καθημερινά. Εάν δεν πίνουμε αρκετό νερό, ο οργανισμός δεν παράγει σάλιο το οποίο έχει και αντιβακτηριακή δράση.

> Να βουρτσίζουμε καλά τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα. Ένα ολοκληρωμένο βούρτσισμα, που περιλαμβάνει και τη γλώσσα, απαιτεί 2 λεπτά «δουλειάς»!

> Να επισκεπτόμαστε τακτικά τον οδοντίατρό μας. Όπως μας ενημερώνει ο επίκουρος καθηγητής Κος. Νίκος Κουβελάς, επιστημονικός υπεύθυνος της Eurodentica, μια κακότεχνη έμφραξη (σφράγισμα), η ουλίτιδα ή και μη καλά προσαρμοσμένες γέφυρες και στεφάνες επιτρέπουν τη συγκέντρωση τροφών και μικροβίων, επομένως και την κακοσμία. Ο γιατρός επίσης μετά την εξέταση μπορεί να προτείνει και έλεγχο από γιατρό ΩΡΛ ( π.χ για ύπαρξη ιγμορίτιδας ή αμυγδαλίτιδας που επίσης προκαλούν κακοσμία στου στόματος) ή γαστρεντερολόγο.

> Να χρησιμοποιούμε σωστά (π.χ όχι να «πριονίζουμε» αλλά να κάνουμε κινήσεις πάνω –κάτω) το οδοντικό νήμα κάθε μέρα, σε κάθε βούρτσισμα.


Κίνηση SOS

Το ραντεβού είναι hot και είναι...σε 10 λεπτά από τώρα; Εάν υπάρχει δυνατότητα, πιείτε λίγο νερό που θα έχετε στάξει λεμόνι. Τα καρότα όπως επίσης και το σέλινο θα βοηθήσουν εάν τα μασήσετε για λίγο (με προσοχή, κι όχι να σας μείνει πράσινο φυλλαράκι στο δόντι!). Μπορείτε φυσικά να μασήσετε μια τσίχλα ή ακόμη καλύτερα μια τσίχλα ή καραμέλα μέντας, πάντα χωρίς ζάχαρη. Nice info: η ζάχαρη, όπως επίσης και το αλκοόλ που υπάρχουν σε τσίχλες και στοματικά διαλύματα αντίστοιχα, αντί να βοηθήσουν, επιδεινώνουν το πρόβλημα.

 

Εάν λοιπόν τα κάνετε όλα αυτά, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Η αναπνοή σας είναι φρέσκια, δροσερή και λαχταριστή. Επιδοθείτε στα φιλιά χωρίς δεύτερη σκέψη. Όπως οι φίλοι μας παρακάτω!

 

11

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Wellness