Close Panel

Login

 

             

07Μάρτιος2013

5 Βήματα για Eπίπεδο Στομάχι!

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
  

Έχτε κοιλίτσα; Σωσίβιο, tummy; Καιρός να το χάσετε, δεν νομίζετε; Πόσο καιρό έχετε να δείτε την κοιλιά σας επίπεδη; Όχι, μην απαντήσετε, απλώς διαβάστε παρακάτω! 

 

1

 

Μια πρόσφατη έρευνα στο διαδίκτυο ανέδειξε την περιοχή της κοιλιάς ως το σημείο του σώματος που μας δυσαρεστεί περισσότερο. 2 στους 3 ερωτηθέντες θεωρούν το στομάχι την προβληματικότερη περιοχή του σώματός τους. Κι αφού πήρε τέτοια πρωτεία, λέμε να ασχοληθούμε λίγο μαζί του!

 

Το σχήμα μας, ο σωματότυπός μας μπορεί να είναι περισσότερο διαφωτιστικός για την πορεία της υγείας μας από άλλες μετρήσεις όπως ο δείκτης μάζας σώματος. Έτσι λοιπόν εάν είμαστε «μήλο» δηλαδή συσσωρεύουμε λίπος στη μέση μας έχουμε μεγαλύτερο ρίσκο για διαβήτη, υψηλή πίεση, καρδιοπάθειες, ακόμη και καρκίνου του μαστού σε σχέση με τα «αχλάδια» δηλαδή τους ανθρώπους που έντονους γοφούς και γλουτούς.

 

 

2

 

 

Ποιοι είναι οι παράγοντες που «γεμίζουν» την περιοχή της κοιλιάς;

Εκτός από το πολύ φαγητό (φυσικά) με τα πολλά λιπαρά , το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ είναι μερικοί ακόμη επιβαρυντικοί παράγοντες. Το στρες επίσης, το οποίο οδηγεί στην παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλης, αυξάνει την όρεξη και την συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά. Η ηλικία επίσης παίζει ρόλο, καθώς όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο δύσκολα μπορούμε να απαλλαγούμε από το αγαπημένο μας «σωσίβιο». Τα καλά νέα είναι πως για κάθε κιλό που χάνουμε, μπορούμε να γίνουμε και κατά 1 εκατοστό λεπτότερες στη μέση. Μάλιστα αυτό το ποθητό κιλό φεύγει ευκολότερα από την κοιλιά παρά από τους γοφούς.

 

Τι να κάνουμε

1. Μετρηθείτε. Πάρτε τη μεζούρα και μετρήστε τη μέση σας γύρω από το πιο στενό της σημείο. Σημειώστε ημερομηνία και εκατοστά ώστε να έχετε ένα σημείο αναφοράς και σύγκρισης.

 

2. Κινηθείτε, ενεργοποιηθείτε, ασκηθείτε. Οποιαδήποτε αεροβική άσκηση (περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο, χορός) που θα σας ιδρώσει και θα σας... λαχανιάσει ελαφρώς, θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος και μάλιστα να το χάσετε από την περιοχή της κοιλιάς. Εφόσον κάνετε και αεροβική άσκηση, οι ειδικές ασκήσεις για την περιοχή της κοιλιάς (όπως οι κλασικοί "κοιλιακοί") θα μπορέσουν να προσφέρουν καταρχάς σύσφιξη και τόνωση και στη συνέχεια γράμμωση. 

 

flat-stomach

 

3. Αλλάξτε τη διατροφή σας. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε δίαιτα, καθώς η δραστική μείωση των θερμίδων μπορεί να μπλοκάρει τον μεταβολισμό σας. Συνεχίστε να τρώτε ποικιλία τροφών αλλά σε μικρότερες μερίδες. Τρώτε πολλές φορές (3 γεύματα και 2 σνακ) και από λίγο, ενώ μην παραλείπετε για κανένα λόγο το πρωινό σας. Όχι μπορείτε σίγουρα να πείτε στη ζάχαρη, ενώ φροντίστε σε κάθε σας γεύμα να έχετε πρωτεΐνη, ζωική ή φυτική.

 

4. Ελέξτε το στρες σας. Βάλτε σε προτεραιότητα τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας, φροντίστε καθημερινά να ηρεμείτε και να ξεκουράζεστε κάποια λεπτά, θέστε προτεραιότητες χρησιμοποιώντας τη λογική και τις πραγματικές ανάγκες, αποφεύγετε δυσάρεστες συζητήσεις και καταστάσεις, και φυσικά ασκηθείτε, ιδανικά στη φύση. Ήδη, διαβάζοντας αυτή την παράγραφο, πρέπει να νιώθετε ήδη πιο ανάλαφρες!

 

5. Καταπολεμήστε το φούσκωμα, έναν ακόμη παράγοντα που «γεμίζει» την κοιλιά μας και χαλάει την εικόνα αλλά και τη διάθεσή μας. Αποφύγετε τροφές όπως τα φασόλια, το λάχανο, τα κρεμμύδια και γενικά ότι έχετε παρατηρήσει πως σας φέρνει φούσκωμα. Αν κρίνετε απαραίτητο, κάντε έλεγχο δυσανεξίας καθώς μπορεί κάποιες π.χ να έχετε δυσανεξία στη γλουτένη και να σας φουσκώνουν τροφές όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά. Προσπαθήστε να μασάτε καλά την τροφή σας και να τρώτε αργά, πίνετε νερό μία ώρα μετά το φαγητό, αποφύγετε να μασάτε τσίχλα ή να πίνετε υγρά με καλαμάκι (μπαίνει περισσότερος αέρας στο στομάχι) και αποφεύγετε τα πολλά λιπαρά και τα αεριούχα ποτά και αναψυκτικά.

 

xx

 

Kι επειδή δεν δείξαμε καθόλου celebrities με επίπεδο στομάχι, την φωτογραφία αυτή του Ryan Gosling σας την χρώσταγα! Για έμπνευση. ;)

 

 

 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Wellness