Close Panel

Login

 

             

15Νοέμβριος2012

Let's Talk About "No Sex"

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

To σεξ μετράει. Και πουλάει. Αλλά πόσοι το κάνουν;

  proti


Οκ έχουμε πάθει overload από εικόνες, υπονοούμενα, προκλήσεις, σκηνές και αναφορές γύρω από το σεξ. Το σεξ μετράει, πουλάει, αρέσει, έχει πολλή ζήτηση τέλος πάντων. Αλλά τελικά μήπως να υποθέσουμε πως δεν το κάνουν όλοι; Ακόμη και αυτοί που έχουν σύντροφο; Γιατί άραγε;


Οι λόγοι της αποχής

> Κούραση και στρες.

Είναι το γνωστό φαινόμενο του «πού να τρέχω τώρα»! Προτιμώ να μπω κάτω από τα σκεπάσματά μου και απλώς να κοιμηθώ. Για να ξεκουραστώ, να ξεχαστώ, να περάσει και αυτή η δύσκολη μέρα...

 

> Τσακωμός και δυσαρέσκεια

Εάν δεν νιώθεις όμορφα και καλά με τον σύντροφό σου, το σεξ γίνεται δύσκολο και δύσκολα. Ενίοτε μοιάζει και με παραβίαση. Δεν μιλάμε φυσικά για ένα τσακωμό που κορυφώνεται με σεξ και μετά έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Μιλάμε για... εσωτερικές υποθέσεις, προβλήματα στη σχέση που δεν συζητιούνται, δεν λύνονται και δεν απομακρύνονται.

 

> Ποιος έρωτας;

Φυσικά και αν ο έρωτας, η κάψα, η καψούρα χαθεί, το σεξ γίνεται λιγότερο ενδιαφέρον. Η συνήθεια και η ρουτίνα εισχωρούν στην κρεββατοκάμαρα και το σεξ γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη διεκπεραιωτικό. Δηλαδή καθόλου ερωτικό!

 

1 


> Κανείς δεν κάνει την αρχή

Όταν η αυθόρμητη, πηγαία διάθεση για σεξ του πρώτου καιρού έχει χαθεί, κάποιος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία ώστε ο άλλος να ακολουθήσει. Πολλά ζευγάρια παίζουν την κολοκυθιά, παιχνίδι που συνήθως δεν οδηγεί σε σεξ.

 

> Δεν είναι απαραίτητο

Κι όμως, έχει καταγραφεί πως η μεγάλη υπερέκθεση στο σεξ στην καθημερινότητά μας, αντί να αυξάνει, μειώνει τη διάθεση για την ίδια την πράξη. Το σέξι ντύσιμο, τα...καθημερινά αισθησιακά εσώρουχα, το φλερτ στη δουλειά, τα κοπλιμέντα και η τόνωση της αυτοπεποίθησης από τον κοινωνικό περίγυρο είναι κάποιες φορές αρκετά δυνατό «ντοπάρισμα» ώστε το σεξ να γίνεται περιττό.

 

2

 

>  Δεν υπάρχει χρόνος

Τα αντίθετα ωράρια, ο κοινός χρόνος στο σπίτι με παιδιά, σκυλιά και πεθερικά, τα συχνά ταξίδια και οι υποχρεώσεις δρουν ανασταλτικά. Όπως και οι διαφορετικές καθημερινές συνήθειες, όπως π.χ το γεγονός πως ο ένας είναι νυχτοπούλι και ξενυχτάει ενώ ο άλλος πέφτει για ύπνο από τις 10. Συγχρονισμός και σεξ... μηδέν δηλαδή!

 

> Ιατρικό πρόβλημα

Κι όμως η απουσία libido μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία του θυροειδή. Αλλά και η κατάθλιψη, η κακή διατροφή που οδηγεί σε έλλειψη ενέργειας, κάποια λοίμωξη ή ακόμη κι ένα συνάχι μπορούν λιγότερο ή περισσότερο παροδικά να ρίξουν τη διάθεση για σεξ στα τάρταρα!

 

Κι αφού μιλήσαμε για σεξ ας ακούσουμε το σχετικό τραγουδάκι να μας φτιάξει η διάθεση! 

 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Wellness