Close Panel

Login

 

             

06Δεκέμβριος2012

Ride My Bike

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

Κάντε ποδήλατο. Συμφέρει, κάνει καλό, είναι γρήγορο, έχει πλάκα και σας πάει.  proti

Ποδήλατο Missoni.

 

Όπως είχε πει και ο παρουσιαστής του TEDx Athens Θοδωρής Aναγνωστόπουλος, expert μεταξύ πολλών άλλων στο θέμα της κλιματικής αλλαγής "το ποδήλατο στην Ελλάδα είναι μαγικό: το καβαλάς και γίνεσαι αόρατος"!

 

Αυτό βέβαια ισχύει κυρίως για την Αθήνα, γιατί σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα  και η Λάρισα, το ποδήλατο είναι πολύ δημοφιλές. 

 

Πως θα γίνει λοιπόν πιο συχνό και σεβαστό σε "δύσκολες" πόλεις όπως η Αθήνα;  Με την επιμονή. Όσο πιο πολλοί και πιο συχνά χρησιμοποιούμε το ποδήλατο, τόσο θα μοιάζει λιγότερο σαν όχημα - ufo στους δρόμους της πόλης. 

 

 

kolaz2  

Κάντε το με στυλ και χαρά όπως τα top models  Alexa Chung, Elena Christensen, Elle Mcpherson, Agyness Deyn και Karlie Kloss.  

 

Bike - Facts

Τα βρήκαμε από την Greenpeace και είναι μόνο ένα μικρό δείγμα όσων πολλών και διαφορετικών ισχύουν για το ποδήλατο:

> Στην Ασία συνολικά, τα ποδήλατα μεταφέρουν περισσότερους ανθρώπους από τα αυτοκίνητα όλου του κόσμου.

> Το κλείσιμο του κέντρου της Μπολόνια στο ΙΧ ελάττωσε την κυκλοφορία του ΙΧ στην πόλη κατά 70%. 

> Στη Δανία, η αγορά και η κατοχή ΙΧ φορολογούνται, με χρήματα που πηγαίνουν για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και για τα μαζικά μέσα μεταφοράς. Το 35% του πληθυσμού πηγαίνει στη δουλειά με ποδήλατο.

> Στην Ολλανδία, το 1986 υπήρχαν 13.500 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομοι και το ένα τρίτο των ανθρώπων πηγαίνουν με ποδήλατο στη δουλειά τους. Η φορολογία του ΙΧ θεωρείται «υπερβολική» και υπάρχει ο στόχος να μειωθούν τα αυτοκίνητα στη χώρα από τα 5 στα 3,5 εκατομμύρια.

> Στην Μπογκοτά της Κολομβίας, έχουν ένα πρόγραμμα, «η Πόλη για τους Πολίτες»: κάθε Κυριακή 56 χιλιόμετρα δρόμων κλείνουν για το ΙΧ.

> Στη Νέα Υόρκη, το 10% του εργατικού δυναμικού χρησιμοποιεί ποδήλατο.

> Στο Palo Alto της California, στις εγκαταστάσεις της Xerox δόθηκε ντους και πετσέτα για τους εργαζόμενους. Αμέσως το 20% των υπαλλήλων άρχισαν να πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο.

> Στις ΗΠΑ, μερικές εταιρείες προσφέρουν στους υπαλλήλους καινούργιο ποδήλατο, με την προϋπόθεση ότι θα το χρησιμοποιούν το λιγότερο 3 μέρες την εβδομάδα για να έρχονται στη δουλειά. Παρατήρησαν ότι οι εργαζόμενοι αποδίδουν περισσότερο.

pavlos

Nα σας συστήσω τον  Παύλο!

Δεν γίνεται να μην έχετε δει το ποδήλατο της Coco-Mat! Λέγεται Παύλος και προφανώς παραπέμπει στην ψυχή και δημιουργό της Coco- Mat, τον ξεχωριστό Παύλο Ευμορφίδη ο οποίος όπως πάντα δίνει το παράδειγμα για όσα οραματίζεται: ταξίδεψε Άμστερνταμ - Αθήνα με ποδήλατο, διανύοντας περίπου 2.000 χιλιόμετρα σε 14 ημέρες!

 

Η Coco - Mat λοιπόν ως πρωτοπόρος ελληνική εταιρία δημιουργίας οικολογικών συστημάτων ύπνου έχει υιοθετήσει μερικές πολύ genious πρακτικές που ενθαρρύνουν την πράσινη, ποδηλατική φιλοσοφία. 

 

Έξω από όλα τα καταστήματα της εταιρείας Coco- Μat υπάρχουν ποδήλατα που μπορεί κάποιος να τα παίρνει και να τα αφήνει σε κάποιο από τα υπόλοιπα καταστήματα της αλυσίδας. 


Eπίσης όσοι πελάτες επισκέπτονται τα καταστήματα της εταιρείας με ποδήλατο έχουν έκπτωση 5%, ενώ 5% bonus δίνεται στους εργαζόμενους που πηγαίνουν στην εταιρεία με ποδήλατο και  3% bonus σε εκείνους που κόβουν τα κάπνισμα!

 

Εάν ψήνεστε για ποδήλατο, εδώ είναι μερικές από τις δεκάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που μπορείτε να ενημερωθείτε και να μπείτε σε παρέες: 

Εθελοντές Ποδηλάτεςwww.podilates.gr,  filoi-podilatou.gr,     zoi-podilato.compodilatoellada.blogspot.com

 


Και κλείνουμε με ολίγην μόδα!

H H&M δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την όλο  και μεγαλύτερη ποδηλατική παρέα που κατακλύζει τους δρόμους των πόλεων σε όλο τον κόσμο. Από τις 7 Μαρτίου θα λανσαριστεί η νέα της σειρά Βrick Lane Bikes Spring Collection. Ρούχα καλά μελετημένα και πρακτικά για να φοριούνται επάνω αλλά και εκτός ποδηλάτου. Η δημιουργία της σειράς έγινε με τη συνεργασία του φημισμένου καταστήματος fixed - gear ποδηλάτων Brick Lane στο Ανατολικό Λονδίνο, και δυστυχώς για την ώρα έχει προτάσεις μόνο για τους άντρες. Προτείνω να κάνουμε μια "girls only" ποδηλατική διαμαρτυρία για αυτή την αδικία, ώστε του χρόνου να δούμε και γυναικεία σειρά. 

 

Μέχρι να οργανώσουμε τη διαμαρτυρία μας, ρίξτε μια ματιά στο Bike video της H&M! 

 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Wellness