Close Panel

Login

 

             

11Φεβρουάριος2013

Εκφραστείτε Ελεύθερα!

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

Πώς να γράψετε ένα ερωτικό γράμμα, μέρες που έρχονται!

 2

 

H γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι μόνο η αφορμή. Διότι πάντα είναι ωραίο να εκφράζουμε τα όμορφα συναισθήματά μας και να τα... γνωστοποιούμε σε εκείνους που μας προκαλούν χτυποκάρδι. Άλλωστε τα άγχη και οι ρυθμοί της σημερινής ζωής μας απομακρύνουν τόσο πολύ από το συναίσθημα και γενικά από ζητήματα καρδιάς, που καλό είναι να μην χάσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη ώστε να βάλουμε λίγο ...μελό στη ζωή μας.

 

Ακούστε λοιπόν την καρδιά σας, πάρτε μολύβι και χαρτί (επιβάλλεται να είναι πολύ καλής ποιότητας) και ξεκινήστε. Κι αν είστε εξπέρ στην εμπορική αλληλογραφία, στην ανταλλαγή επαγγελματικών mail και επιστολών και στις κλασσικές κοινοτυπίες, αλλάξτε mood. Η ερωτική αλληλογραφία, μια ερωτική επιστολή είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Διάβασα πολλά σχετικά άρθρα για να αποφασίσω τι θα γράψω σχετικά αλλά νομίζω πως το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να θυμηθώ και να καταγράψω όλες εκείνες λεπτομέρειες που έκαναν το γράψιμο ενός love letter στα χρόνια της εφηβείας μου (και όχι μόνο) μια υπέροχη, αξέχαστη εμπειρία.

 

 3


Ξεκινάμε λοιπόν την γραπτή ερωτική εξομολόγηση:

> Φτιάξτε ατμόσφαιρα. Αφού βρείτε το επιστολόχαρτο και τον φάκελο (δεν χρειάζεται να τονίσουμε τη σπουδαιότητα του να γράψετε με το χέρι το γράμμα όπως τον παλιό καλό καιρό) καθήστε αναπαυτικά σε ένα μέρος που σας αρέσει, με όμορφο φωτισμό και μουσική.

 

> Να έχετε πάντα στο μυαλό σας το αγαπημένο σας πρόσωπο αλλά και εσάς μαζί του. Είτε το γράμμα απευθύνεται σε κάποιον που θα θέλατε να έρθετε πιο κοντά είτε στον σύντροφό σας το «όραμα» με εσάς τους δυο μαζί θα ορίσει το ύφος του γραψίματός σας.

 

> Να είστε αληθινοί, αυθόρμητοι, ειλικρινείς και γιατί όχι, αστείοι. Μιλήστε για τις ανασφάλειες αλλά και τις προσδοκίες σας. Για τα όνειρα και τις ελπίδες σας. Δώστε τους χώρο και βαρύτητα και συγχρόνως ελαφρύνετέ τα με χιούμορ και φαντασία.

 

> Κρατήστε αν σας βολεύει σημειώσεις με μερικές λέξεις ή εκφράσεις που θέλετε οπωσδήποτε να αναφέρετε στο γράμμα σας. Όλη η επιστολή μπορεί να δομηθεί γύρω από αυτές. Το σύστημα αυτό θα σας βοηθήσει επιπλέον να μην κάνετε λάθη και μουτζούρες που θα χαλούσαν την εικόνα του γράμματος.

 

> Βάλτε τόπο και ημερομηνία. Κανείς δεν ξέρει μετά από πόσα χρόνια το γράμμα σας μπορεί να ξαναδιαβαστεί και να αποτελέσει κομμάτι της προσωπικής σας ιστορίας.

 

1

 

> Οι μικρές λεπτομέρειες, τα πολύ προσωπικά σχόλια που αφορούν μόνο εσάς τους δύο, κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αισθησιακά αλλά όχι υπερβολικά τολμηρά είναι απαραίτητα.

 

> Εάν σας δυσκολεύει το να γράψετε ένα γράμμα με ροή, θα βρείτε πολύ χρήσιμη την ιδέα της λίστας: καταγράψτε τι σας αρέσει στον/στην αγαπημένο/η σας, με πόσους τρόπους τον/την αγαπάτε, τι θα θέλατε να ζήσετε ή να μοιραστείτε μαζί κοκ.

 

> Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα θετικές εκφράσεις (π.χ «θέλω να είμαστε πάντα μαζί» κι όχι «δεν θέλω να σε χάσω ποτέ» και κλείστε το γράμμα με μια θετική, αισιόδοξη και συναισθηματικά δυνατή έκφραση.

 

> Μια σελίδα είναι αρκετή. Δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες, ούτε φλυαρίες. Λίγα, καλά διαλεγμένα λόγια με νόημα και βάθος είναι υπερ αρκετά.

 

 

mgrizy6

 

> Ψεκάστε (από μακριά για να μην αφήσει λεκέ) τη σελίδα με το γράμμα και τον φάκελο. Κι αν θέλετε βάλτε μέσα στον φάκελο κάποιο αντικείμενο. Π.χ ένα λουλουδάκι, μια καραμέλα (σε άλλες εποχές έβαζαν μια τούφα μαλλιά), μια φωτογραφία, μια καρδούλα, οτιδήποτε έχει κάποιο κρυμμένο νόημα και θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά.Και βεβαίως δεν γίνεται να μιλάμε για Love Letters χωρίς να ακούμε την Αlison Moyet. 

 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Wellness