Close Panel

Login

 

             

04Ιούνιος2013

Θα Ήθελα να Ήμουν ένα Νike Free, εάν ήμουν παπούτσι...

Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη
     

Πανάλαφρο, πανέμορφο, εύκαμπτο και πάντα εκεί όταν χρειάζομαι στήριξη. Τι άλλο να ζητήσω από ένα παπούτσι για τρέξιμο;

 

1

 

Τα φοράω, τα τρέχω, τα χαίρομαι. Τα Nike Free είναι "η γνώση ενός προπονητή για τη φυσική κίνηση που οδήγησε στην απόλυτη καινοτομία για τις επιδόσεις".

 

Οκ, μπορεί ο μαραθώνιος για εμένα να είναι ένα μακρινό όνειρο (!), αλλά το "ερασιτεχνικό" μου τρέξιμο μπορεί πάντα να γίνει ακόμη πιο απολαυστικό, ασφαλές και ενδιαφέρον. 

 

Αυτός ίσως που κατ' αρχάς με κέρδισε είναι το... μη - βάρος των παπουτσιών! Στα φέρνουν και κυριολεκτικά νομίζεις πως το κουτί τους είναι άδειο. Τα κρατάς στο χέρι και εντυπωσιάζεσαι πως ένα "κανονικό", "πλήρες" παπούτσι επιδόσεων ανήκει κυριολεκτικά στην... κατηγορία φτερού! 

 

Κι όταν το φόρεσα στο πόδι μου, αμέσως στο μυαλό μου ήρθε η εικόνα των αφρικανών υπεραθλητών που τρέχουν... ξυπόλητοι!  

 

3

Αυτή τη σεζόν, η Nike παρουσιάζει πέντε νέα μοντέλα Nike Free για τρέξιμο και προπόνηση – τα Nike Free 5.0+, 4.0 και 3.0 για το τρέξιμο, το γυναικείο Nike Free TR Breathe και το ανδρικό Nike Free Trainer 5.0 για την προπόνηση. 

 

Η ιδέα για τη δημιουργία των Nike Free πρωτοεμφανίστηκε το 2001 και ακολούθησαν χρόνια μελετών, δοκιμών και διαδικασιών σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός παπουτσιού που προσέφερε τα πλεονεκτήματα της φυσικής κίνησης, προστατεύοντας παράλληλα το πέλμα.

  

2


Μετά από μία δεκαετία, τα παπούτσια τρεξίματος του 2013 διατηρούν την πασίγνωστη ευκαμψία της αρθρωτής σόλας των Nike Free και εισαγάγουν τρία νέα σχέδια του πάνω τμήματος, για ακόμα πιο βελτιωμένη φυσική κίνηση:


> Nike Free 5.0+: Η δυναμική τεχνολογία Nike Flywire παρέχει ασφαλή υποστήριξη χωρίς να αυξάνει το βάρος.


> Nike Free 4.0: Διαθέτει επικαλύψεις χωρίς ραφές και εφαρμογή με δίπλωση της γλώσσας για άνεση απαλλαγμένη από τις ραφές.


> Nike Free 3.0: Το ειδικά σχεδιασμένο δικτυωτό υλικό της Nike βελτιώνει την εφαρμογή και τη δυνατότητα αναπνοής του πέλματος, με αραιότερα μοτίβα στα σημεία όπου χρειάζεται αερισμός και δυνατότητα έκτασης με πυκνότερα μοτίβα, στα σημεία όπου είναι σημαντική η υποστήριξη του πέλματος.

 

kolaz

 

H διάσημη αρθρωτή σόλα των Nike Free είναι αυτό ακριβώς που βλέπετε. Απίστευτα εύκαμπτη και συγχρόνως σταθερή και αξιόπιστη. Σε κάθε βήμα! Ένα καινοτομικό παπούτσι καθώς κάμπεται μαζί με το πέλμα. 

 

H ενισχυμένη ελευθερία κίνησης βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών του πέλματος. Η τεχνολογία Nike Free επιτρέπει στο πέλμα να κινείται και να κάμπεται σχεδόν με φυσικό τρόπο. Πρόκειται για παπούτσια που μιμούνται την φυσική κίνηση του πέλματος και του επιτρέπουν να αυξάνει την ευκαμψία του αλλά και την ισορροπία του σώματος. 

 

4

 

Τα πέλματα είναι τα θεμέλια της κίνησης. Όταν είναι σε θέση να κάμπτονται, να τεντώνονται και "να είναι ο εαυτός τους", η φυσική τεχνολογία που διαθέτουμε όλοι από τη γέννησή μας κάνει ό,τι είναι προορισμένη να κάνει. Αυτή η γνώση οδήγησε στη δημιουργία των παπουτσιών Nike Free πριν από δέκα χρόνια και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αποτελεί κίνητρο και έμπνευση για βελτιώσεις στον τρόπο σχεδιασμού τους.

 

Κι δύο tip:

> Για να απολαύσετε την εμπειρία Nike Free σε όλο της το... μεγαλείο, αρχίστε να φοράτε τα καινούρια σας παπούτσια σταδιακά. 

 

> Για να διαλέξετε το νούμερό σας στην κλίμακα των Nike Free καλό είναι να γνωρίζετε πως τα μικρότερα νούμερα σημαίνουν χαμηλότερη ενδιάμεση σόλα και άρα καλύτερη αίσθηση γυμνού ποδιού, ενώ τα μεγαλύτερα νούμερα σημαίνουν ψηλότερη σόλα και μεγαλύτερη υποστήριξη. Μια καλή πρώτη επιλογή είναι το νούμερο 5.0 που είναι κάτι ανάμεσα στην αίσθηση του γυμνού πέλματος κι ενός κανονικού παπουτσιού. 

 

 

Kι ένα βίντεο για να πάρετε δυνάμεις και να... Run Stronger με τα νέα σας Nike Free! 

 

 

 

 

Θα το αφήσετε Ασχολίαστο;

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Wellness